Ana içeriğe atla


























Dondurma İle Harika Oldu,,
Bu tatlıyı birkaç kez yapmıştım harika oluyor, ben borcama dökerken bir arkadaşım bize kuplarda dondurma ile ikram etti, çok beğendim ve evde aynen uygulamaya geçtim, nasıl aklıma gelmedi hala şaşıyorum kendime, görüntü harika servisi kolay daha ne olsun...




















Kremalı Kadayıf Tatlısı

Malzemeler;

-250 gr telkadayıf
-6 yk. esmer şeker (beyaz da olur)
-5 yk. tereyağ
-1,5 bardak dövülmüş ceviz

Kreması;

-1 kg. süt
-4 yk. un
-2 yk. mısır nişastası
-2 kahve fincanı şeker
-1 yumurta
-1 pk. vanilya
-1 pk. krema (200ml)















 




Yapılışı;

-Öncelikle kadayıfı 1-2 saat buzlukta donduralım ki kolaylıkla kırıp ufaltalım
-Bir tencerede şeker, yağ ve kadayıfı pembeleşene kadar kavuralım sonra cevizi ekleyip 2-3 dak. daha kavuralım
-Soğuması için bir kenarda bekletelim
-Krema ve vanilya hariç diğer malzemeleri iyice karıştırıp muhallebi pişirelim
-Piştikten sonra vanilyayı ekleyip ılınıncaya kadar bir kenarda bekletelim
-Ilınınca kremayı koyup 4-5 dak. çırpalım
-Kadayıftan kuplara koyalım veya yarısını borcama yayalım
-Kremasını koyup üzerlerine kalan kadayıfları paylaştıralım veya borcama koyalım
-Buzdolabında 4-5 saat dinlendirip dondurma ile servis yapalım.

Yorumlar

  1. bence de kupta sunmak çok güzel bir fikir olmuş.bende deneyeyim.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  2. Beğendiğine sevindim, lezzeti de harikaydı, sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Bu çok lezzetli görünüyor.. Havalarda çok sıcak yazın ortasında dondurmalı kadayıf süper gerçekten en kısa sürede yapıcam bu tarifi teşekkürler ;)

    YanıtlaSil
  4. internet açık olduğu sürece para kazanın!!!!

    http://internetacikkenparakazan.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kıbrıs Tatlısı

Bu Tatlı Süper Bir Şey,,,

Şerbetli tatlılarda favorilerim arasına girdi diyebilirim, deneyin bence...

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;

- 4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı galeta unu
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
 Şerbet;
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 1 lt. süt
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. krem şanti
-1 pk. vanilya



Yapılışı;

-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutalım
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye boşaltalım (Tepsim dikdörtgen borcam kadar)
-180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 1-2 dak. sonra soğuk şerbet dökelim
-Krema için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırıp muhallebi pişirelim
-Muhallebi pişinde altı kapatalım krem şantiyi toz haliyle ekleyip mikserle 5 dak. çırpalım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine kremayı yayalım
-Buzdolabında 2-3 saat dinlend…