8 Temmuz 2009





















Offf Çok Sıcakkk,

Yaz kendini tam olarak hissettiriyor, sıcaklar bastırdı. Güneşte fazla dolaşmamak lazım, aman dikkat...
Giresun-Ordu ve Fasulye Diblesi, herkesin bir yapış tarzı var, aslı domates konmadan yapılır, ama bizde renksiz yemek pek sevilmadiği için ben domates ekliyorum. Çayın yanında ikram edebilirsiniz, zeytinyağ (genelde tereyağ kızdırılır) ile yaparsanız soğuk da yiyebilirsiniz.
Sadece doğraması vakit alıyor...

Fasulye Dible

Malzemeler:
-1 kg taze fasulye
-1,5 çay bardağı pirinç
-2 baş soğan
-3-4 adet domates
-Sıvıyağ, tuz, arzuya göre 1 kesme şeker..

Yapılışı:
-Fasulyeleri küçük doğrayıp yıkayalım ve tencereye alalım
-Üzerine soğanları yemeklik doğrayalım
-Daha sonra kabuğu soyulmuş domatesleri doğrayalım
-Yıkanmış pirinçleri ekleyip, tuz ve şekeri koyalım
-Kısık ateşte kendi buharıyla pişirelim
-Üzerine yağ kızdırıp boca edelim ve iyice karıştıralım.