Mübarek Ramazan ile yavaş yavaş vedalaşıyoruz, Allah nicelerine nasip etsin inşallah. Bayramların vazgeçilmezi tatlılar, şerbetli, sütlü hiç fark etmez ben hepsini severim😋, şimdi size en kolayından, şerbetli ama hafif bir tatlı tarifi yazayım siz de bayrama yapın.
Malzemeler;
-3 yumurta
-1/2 su bardağı şeker (Bardak ölçüsü 200ml )
-1/2 su bardağı sıvı yağ
-3 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
-1,5 su bardağı un (elenmiş)
-1/2 su bardağı irmik
-1 limon kabuğu rendesi
-1/2 limon suyu
-1 pk vanilya
-1 pk kabartma tozu
Şerbet için
-3 su bardağı su
-3 su bardağı şeker
-1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı;
-Ilınması için önce şerbeti hazırlayalım , şeker ile suyu iyice karıştıralım, kaynamaya başlayınca15 dakika kaynatalım ve limon suyunu ekleyip 1-2 dakika sonra altını kapatalım
-Şeker ile limon kabuğunu iyice karıştırıp 15 dakika bekletelim
-Yumurtaları ve vanilyayı ekleyip iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyelim ve karıştıralım
-Yağlanmış büyük kare borcama dökelim
-Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 45- 50 dakika arası pişirelim, ara ara kürdan ile kontrol edelim, kürdan kuru çıkarsa pişmiştir
-Fırından çıkınca 5 dakika dinlendirelim, dilimleyip şerbetini verelim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder