11 Nisan 2022

Şıhıl Mahşi (Kızartılmış Kabak Dolması)


Uzun zamandır yapmak istediğim dolmaların şahı yani şıhıl mahşiyi çok şükür yaptım. Mübarek Ramazan ayına nasipmiş, aç olunca insanın aklına türlü çeşit yemek geliyor, inşallah sıra ile hepsi  yapılacak.
Bu arada biraz el oyalayan bi'yemek ama çok lezzetli, o zaman iftarda sofraya farklı bir yemek koymak isteyenlere gelsin, afiyetle...


Şıhıl Mahşi

Malzemeler;

-Ben 7 adet kabak kullandım
-250 gr kıyma
-1 su bardağı haşlanmış nohut
-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
-2 baş soğan
-1 yemek kaşığı domates salçası
-6-7 dal maydanoz
-1'er çay kaşığı dolusu karabiber, pul biber, sumak
-Tuz, kızartmak için sıvıyağ
Sos için
-1 tatlı kaşığı salça
-2 diş sarımsak
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-1/2 bardak su 
-1 tatlı kaşığı nane
Servis için sarımsaklı yoğurt


Yapılışı;

-Kabakları dolmalık hazırlayalım ve kızgın yağda çevirerek kızartalım, havlu kağıt üzerine alalım
-Soğanları yemeklik doğrayalım ve biraz yağ koyduğumuz tencerede 5-6 dakika çevirelim
-Fıstıkları ekleyip çevirelim
-Kıymasını katıp iyice kavuralım
-Daha sonra salçasını ve baharatlarını ekleyelim biraz daha kavuralım
-Nohut ve doğranmış maydanozunu ekleyip 1-2 dakika sonra altını kapatalım
-Kabakları iç harç ile dolduralım ve fırın kabına açık tarafları birbirine bakacak şekilde yerleştirelim
-Sosunu hazırlayıp dolmaların üzerine gezdirelim
-200 derecede ısınmış fırında 30-35 dakika kadar pişirelim 
-Sarımsaklı yoğurt ile servis edelim.








 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sinkonta