İftar sofralarında ayrı bir yeri vardır pastırmanın, her haliyle çok yakışır, ben de pastırmalı nefis bi'börek yaptım, pastırma yerine sucuk da kullanabilirsiniz, hemencecik yapabileceğiniz çok basit ama çok da lezzetli.
Afiyetle...
Pastırmalı Rulo Börek
Malzemeler;
-2 yufka
-8-10 dilim pastırma
-1,5 su bardağı kadar rende kaşar peyniri
Sos için;
-2 yemek kaşığı erimiş tereyağ
-1/2 çay bardağı su
-1 çay bardağı süt
-1/2 çay kaşığı karbonat
Üzerine
-1 yumurta sarısı
Yapılışı;
-Önce bütün malzemeleri karıştırıp sosu hazırlayalım
-Yufkaları ortadan ikiye bölelim dört parça olsunlar
-Yufkanın her tarafına fırça ile sosdan iyice sürelim
-Yufkanın geniş tarafına parçalara ayırdığımız pastırma ile kaşardan şerit halinde koyup yufkayı rulo saralım
-Ruloyı gül şeklinde sarıp yağlanmış tepsiye koyalım
-Diğer yufkaları aynı şekilde hazırlayıp tepsiye yerleştirelim
-Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede ısınmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder