Özellikle kahvaltı sofrasına çok yakışan, çok kolay bir börek tarifi vereceğim size, iç malzemesini istediğiniz gibi değiştirin ve harika börekler yapın.
Peynirli Börek
Malzemeler;
-20 veya 24 yaprak baklava yufkası
-1/2 su bardağı sıvı yağ
-1/2 su bardağı erimiş tereyağ
-1 su bardağı süt
-2 yemek kaşığı un
-1 yumurta sarısı
İçi için
-300 gr kadar beyaz ve lor peyniri karışımı
-10 dal maydanoz
Yapılışı;
-Sos malzemelerini iyice karıştırın
-Peynirler ile doğranmış maydanozu karıştırın
-Tepsinize yağlı kağıt serin
-Yufkaların ikisini üst üste koyun
-Yufkanın üzerini sostan iyice sürün
-Üzerine 1 yufka daha yayın ve yine soslayın
-Tekrar 1 yufka daha yayın ve yine sos sürün, yani dört yufka ile bir rulo olacak
-Yufkanın geniş tarafına iç malzemeden yayın ve rulo yapın, tepsiye yerleştirin
-Aynı şekilde ruloları hazırlayıp yan yana tepsiye yerleştirin
-Börekleri parmak uzunluğunda kesin, kalan sosu üzerlerine gezdirin
-Böreği tepside yarım saat kadar dinlendirin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin
-Altı ve üstü kızarınca fırından alın, ilk sıcağı çıktıktan sonra servis edin
Afiyetle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder