27 Mayıs 2022

Peynirli Börek (Baklava Yufkası İle)


Özellikle kahvaltı sofrasına çok yakışan, çok kolay bir börek tarifi vereceğim size, iç malzemesini istediğiniz gibi değiştirin ve harika börekler yapın.


Peynirli Börek

Malzemeler;

-20 veya 24 yaprak baklava yufkası 
-1/2 su bardağı sıvı yağ
-1/2 su bardağı erimiş tereyağ
-1 su bardağı süt
-2 yemek kaşığı un
-1 yumurta sarısı
İçi için
-300 gr kadar beyaz ve lor peyniri karışımı
-10 dal maydanoz


Yapılışı;

-Sos malzemelerini iyice karıştırın
-Peynirler ile doğranmış maydanozu karıştırın
-Tepsinize yağlı kağıt serin 
-Yufkaların ikisini üst üste koyun
-Yufkanın üzerini sostan iyice sürün
-Üzerine 1 yufka daha yayın ve yine soslayın
-Tekrar 1 yufka daha yayın ve yine sos sürün, yani dört yufka ile bir rulo olacak
-Yufkanın geniş tarafına iç malzemeden yayın ve rulo yapın, tepsiye yerleştirin
-Aynı şekilde ruloları hazırlayıp yan yana tepsiye yerleştirin
-Börekleri parmak uzunluğunda kesin, kalan sosu üzerlerine gezdirin
-Böreği tepside yarım saat kadar dinlendirin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin
-Altı ve üstü kızarınca fırından alın, ilk sıcağı çıktıktan sonra servis edin
Afiyetle...


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sinkonta