26 Nisan 2020

Kaşık Pastası


Çok hafif, lezzetli, yapımı kolay, sunumu çok kolay, yaz için ideal bir tatlı, kaşık pastası. Deneyin bence, tarif için Muna Mutlu'ya teşekkürler...


Kaşık Pastası

Malzemeler;

-20 adet kedidili bisküvi
-1 bardak süt
Kreması için;
-3 yumurta sarısı
-1 lt süt
-1 su bardağı şeker
-3 yemek kaşığı tepeleme un
-3 yemek kaşığı tepeleme nişasta
-1 pk krema (200ml)
-3 yemek kaşığı labne peyniri (dolu dolu konacak)
-3 yemek kaşığı çikolatalı fındık kreması (ben nutella kullandım)


Yapılışı;

-Önce kremayı hazırlayalım
-Krema, peynir ve fındık kreması hariç bütün krema malzemelerini iyice karıştırıp ocağa alalım
-Koyulaşıncaya kadar karıştıra karıştıra pişirelim
-Kaynayınca ocağı kapatıp ara ara karıştırarak ilk sıcağının çıkmasını bekleyelim
-Biraz ılınınca üzerini streçle kaplayalım, kremanın üzerine streç değecek yoksa kabuk bağlar 
-Soğuduktan sonra peyniri ve kremayı ekleyip mikserle iyice çırpalım ben 8-9 dak. çırptım
-Sonra kremayı ikiye bölelim ve yarısına fındık kremasını ekleyip tekrar çırpalım
-Servis için cam bir kase (26-28 cm) alalım, borcam da olur sizin zevkinize kalmış
-Tabana bisküvileri 3-4 e kırıp süte batırıp yerleştirelim
-Üzerine beyaz kremanın yarısını döküp yayalım
-Bir sıra daha bisküvi daha dizip bu sefer çikolatalı kremanın sarısını döküp yayalım
-Aralara isterseniz çikolata parçaları da atabilirsiniz ben koymadım
-Bu sıra ile pastayı hazırlayalım ve üzerini istediğimiz gibi süsleyelim
-Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirelim
-Bir gece dolapta beklerse daha güzel oluyor😋


1 yorum:

  1. Merhaba, websitemde YouTube içeriklerini paylaşıyorum, ilginizi çekerse davetlisiniz, o halde buyrun:
    Şimdi keşfet

    Ayrıca YouTube Şimdi keşfet

    YanıtlayınSil

Çullama Köfte