14 Nisan 2020

Bademli İrmik Helvası


Kandilde yapmıştım, portakal kokusu ve kavrulmuş bademlerle güzeldi. "Bu sefer ki helvam farklı olsun" diyenlere gelsin.


Bademli İrmik Helvası

Malzemeler;

-1,5 su bardağı irmik
-150 gr tereyağ
-1/2 su bardağı kabukları çıkmış badem içi (bademleri suda 2-3 dakika kaynatıp kabuklarını soyabilirsiniz)

-1 bardak şeker
-3 bardak süt (su ve süt karışımı da kullanılabilir)

-1/2 bardak şeker
-1 portakal kabuğu rendesi
-1 tatlı kaşığı tarçın (servis öncesi eklenecek)

Yapılışı;

-Süt ile şekeri kaynatmadan ısıtın ve bir kenara alın
-Tencerede yağı eritin, bademleri 2-3 dakika kavurun
-Sonra irmiği ekleyin ve kısığa yakın ateşte sürekli karıştırarak 25-30 dakika kadar kavurun (ben biraz az kavurmuşum 😒)
-Rengi iyice dönünce tencereyi kenara alın ve dikkatlice sütünü verin
-İyice karıştırıp kapağını kapatın ve kısık ateşte sütünü çekene kadar pişirin
-Diğer tarafta portakal rendesi ile şekeri iyice karıştırın, sütünü çeken helvaya katın ve iyice karıştırın
-Tencereye temiz bir peçete yayın ve kapağını kapatıp demlenmesini bekleyin
-10-15 dakika sonra tarçını ekleyip ılık servis edin.
Afiyetle

1 yorum:

  1. Selamlar blogunuzu takipteyim sizde blogumu takip edip son yazıma yorum yazarsanız çok ama çok mutlu olurum :)

    YanıtlayınSil

Çullama Köfte