14 Nisan 2020
Bademli İrmik Helvası
Kandilde yapmıştım, portakal kokusu ve kavrulmuş bademlerle güzeldi. "Bu sefer ki helvam farklı olsun" diyenlere gelsin.
Bademli İrmik Helvası
Malzemeler;
-1,5 su bardağı irmik
-150 gr tereyağ
-1/2 su bardağı kabukları çıkmış badem içi (bademleri suda 2-3 dakika kaynatıp kabuklarını soyabilirsiniz)
-1 bardak şeker
-3 bardak süt (su ve süt karışımı da kullanılabilir)
-1/2 bardak şeker
-1 portakal kabuğu rendesi
-1 tatlı kaşığı tarçın (servis öncesi eklenecek)
Yapılışı;
-Süt ile şekeri kaynatmadan ısıtın ve bir kenara alın
-Tencerede yağı eritin, bademleri 2-3 dakika kavurun
-Sonra irmiği ekleyin ve kısığa yakın ateşte sürekli karıştırarak 25-30 dakika kadar kavurun (ben biraz az kavurmuşum 😒)
-Rengi iyice dönünce tencereyi kenara alın ve dikkatlice sütünü verin
-İyice karıştırıp kapağını kapatın ve kısık ateşte sütünü çekene kadar pişirin
-Diğer tarafta portakal rendesi ile şekeri iyice karıştırın, sütünü çeken helvaya katın ve iyice karıştırın
-Tencereye temiz bir peçete yayın ve kapağını kapatıp demlenmesini bekleyin
-10-15 dakika sonra tarçını ekleyip ılık servis edin.
Afiyetle
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Adı Belçika ama kendisi bizim yalancı tavuk göğsü resmen, sadece içinde salep var, ama hakkını vereyim, çok hafif, kolay, alttan alttan gele...
-
Güzel Bir Çorba,,, Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur... Terbiyeli Mercimek Çorbası Malzemeler; -2 su bardağı ...
-
Selam herkese, arayı açtım bu ara biliyorum, ne yapayım hiç keyfim yok, gücüm yok, tadım yok, tuzum yok, neşem yok, hevesim yok, sanırım bir...
Selamlar blogunuzu takipteyim sizde blogumu takip edip son yazıma yorum yazarsanız çok ama çok mutlu olurum :)
YanıtlaSil