19 Nisan 2020

Pastırmalı-Ispanaklı Börek


Selam olsun herkese, dilerim her şey yolundadır, malum karantinaya devam ediyoruz, huzurlu günler çok yakın umut ediyoruz, ben yaşadığım ne olursa olsun bana ne öğretmek isteğini düşünürüm, düşünürüm de dersimi alır mıyım?? Neyse bu işte de bir hayır vardır elbet...
Şimdi sıra böreğin tarifinde, esasında çok kolay ama ön hazırlığı biraz zaman alıyor. İnanın uğraştığınıza değecek.
 Sağlık ve afiyetle.


Pastırmalı-Ispanaklı Börek

Malzemeler;

-3 adet yufka
-150 gr kadar pastırma
-1 demet ıspanak tahmini 300-400 gr kadar sanırım
-150 gr kadar beyaz peynir
-5 adet közlenmiş kapya biber
-1 yumurta
-1,5 su bardağı yoğurt
-2/3 çay bardağı sıvıyağ
-Süslemek için susam, çörekotu



Yapılışı;

-Önce biberleri közleyin, temizleyin ve doğrayın
-Ispanakları yıkayıp doğrayın
-Ispanakların içine peyniri ufalayın
-Pastırmaları parçalara ayırın
-Yoğurt, yumurta ve yağı iyice çırpın
-Yufkanın birini masaya yayın ve yoğurtlu karışımdan her tarafına sürün
-Üzerine ıspanak peynir karışımını serpiştirin
-2. yufkayı ıspanakların üzerine yayın ve yine karışımdan her tarafına sürün
-Pastırmaları ve biberleri her tarafına eşit aralıklarla serpiştirin
-3. yufkayı serin ve karışımdan her tarafına iyice sürün, yoğurtlu karışımdan üzerlerine sürecek kadar ayırın
-Sonra yufkaları çok sıkmadan, patlatmadan rulo yapın, 3 eşit parçaya kesin
-Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye yerleştirin, üzerilerine yoğurtlu karışımdan iyice sürün
-180 derecede ısınmış fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirin
Afiyetle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sinkonta