19 Nisan 2020
Pastırmalı-Ispanaklı Börek
Selam olsun herkese, dilerim her şey yolundadır, malum karantinaya devam ediyoruz, huzurlu günler çok yakın umut ediyoruz, ben yaşadığım ne olursa olsun bana ne öğretmek isteğini düşünürüm, düşünürüm de dersimi alır mıyım?? Neyse bu işte de bir hayır vardır elbet...
Şimdi sıra böreğin tarifinde, esasında çok kolay ama ön hazırlığı biraz zaman alıyor. İnanın uğraştığınıza değecek.
Sağlık ve afiyetle.
Pastırmalı-Ispanaklı Börek
Malzemeler;
-3 adet yufka
-150 gr kadar pastırma
-1 demet ıspanak tahmini 300-400 gr kadar sanırım
-150 gr kadar beyaz peynir
-5 adet közlenmiş kapya biber
-1 yumurta
-1,5 su bardağı yoğurt
-2/3 çay bardağı sıvıyağ
-Süslemek için susam, çörekotu
Yapılışı;
-Önce biberleri közleyin, temizleyin ve doğrayın
-Ispanakları yıkayıp doğrayın
-Ispanakların içine peyniri ufalayın
-Pastırmaları parçalara ayırın
-Yoğurt, yumurta ve yağı iyice çırpın
-Yufkanın birini masaya yayın ve yoğurtlu karışımdan her tarafına sürün
-Üzerine ıspanak peynir karışımını serpiştirin
-2. yufkayı ıspanakların üzerine yayın ve yine karışımdan her tarafına sürün
-Pastırmaları ve biberleri her tarafına eşit aralıklarla serpiştirin
-3. yufkayı serin ve karışımdan her tarafına iyice sürün, yoğurtlu karışımdan üzerlerine sürecek kadar ayırın
-Sonra yufkaları çok sıkmadan, patlatmadan rulo yapın, 3 eşit parçaya kesin
-Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye yerleştirin, üzerilerine yoğurtlu karışımdan iyice sürün
-180 derecede ısınmış fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirin
Afiyetle
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Adı Belçika ama kendisi bizim yalancı tavuk göğsü resmen, sadece içinde salep var, ama hakkını vereyim, çok hafif, kolay, alttan alttan gele...
-
Güzel Bir Çorba,,, Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur... Terbiyeli Mercimek Çorbası Malzemeler; -2 su bardağı ...
-
Selam herkese, arayı açtım bu ara biliyorum, ne yapayım hiç keyfim yok, gücüm yok, tadım yok, tuzum yok, neşem yok, hevesim yok, sanırım bir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder