26 Şubat 2010
Portakal Şekerlemesi,
Bu tarif bana Şehnaz Öğretmenimizden geldi, ben henüz deneyemedim, çok güzel olduğunu biliyorum. Resim çok hoşuma gitti, sizlerle birlikte ben de deneyeceğim...
Ellerinize sağlık...
Bu arada hazır tarif iyi oluyor:)
Malzemeler:
-4 kalın kabuklu portakal
-1/2 kaşık tuz
-4 bardak su
-3 bardak şeker
Yapılışı;
-Portakal kabuklarını akşamdan tuzlu suya koyulur. Üzerine bir tabak örterek bir gece bekletilir
-Ertesi gün suyu döküp yıkanır. Soğuk suyla ateşe koyulur. Kaynama derecesine gelince suyu değiştirilir.(Acılığının gitmesi için)
-Haşlanan kabuklar 1cm. eninde şeritler halinde kesilir. Kesilen kabuklardan 3 bardak ölçülür. Tencereye koyup üzerine şeker ve 3 bardak sıcak su eklenir. Ateş üzerindeyken şekerin erimesi için biraz karıştırılır.
-Kabuklar şeffaflaşıncaya kadar yavaş yavaş kaynatılır.
-Şurup koyu kıvama gelince ateşten alınır, portakal kabuklarını toz şekere buladıktan sonra fırın teli üzerinde kurutulur.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Adı Belçika ama kendisi bizim yalancı tavuk göğsü resmen, sadece içinde salep var, ama hakkını vereyim, çok hafif, kolay, alttan alttan gele...
-
Güzel Bir Çorba,,, Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur... Terbiyeli Mercimek Çorbası Malzemeler; -2 su bardağı ...
-
Bir de Böyle Deneyin, Közlenmiş kırmızı biber ve tulum peyniri ikisini de çok severim, bir araya gelince daha da bir sevdim :)) Malze...
Kübracım portakal şekerlemesini pek severim ama nedense yapması zor geliyordu bana ama tarifi okuyunca pek de zor olmadığını gördüm. İnşallah kış bitmeden denemye fırsatım olur. Başsağlığı dileğin için teşekkür ederim canım. Babamı kaybedeli 7 hafta oldu. Alışmak çok zor. Öpüyorum canım seni.
YanıtlaSilBeğendiğine sevindim, acınız çok taze Allah sabırlar versin..
YanıtlaSilBana da biraz aşamalı geldi ama, sonuca ulaşmak için katlanmak gerek, değil mi?
YanıtlaSilSonuç iyi olacaksa değer...
YanıtlaSilçok leziz görünüyor.
YanıtlaSilEllerine sağlık denemeye değer.
YanıtlaSil