26 Şubat 2010















Portakal Şekerlemesi,

Bu tarif bana Şehnaz Öğretmenimizden geldi, ben henüz deneyemedim, çok güzel olduğunu biliyorum. Resim çok hoşuma gitti, sizlerle birlikte ben de deneyeceğim...
Ellerinize sağlık...
Bu arada hazır tarif iyi oluyor:)















Malzemeler:

-4 kalın kabuklu portakal
-1/2 kaşık tuz
-4 bardak su
-3 bardak şeker

Yapılışı;

-Portakal kabuklarını akşamdan tuzlu suya koyulur. Üzerine bir tabak örterek bir gece bekletilir
-Ertesi gün suyu döküp yıkanır. Soğuk suyla ateşe koyulur. Kaynama derecesine gelince suyu değiştirilir.(Acılığının gitmesi için)
-Haşlanan kabuklar 1cm. eninde şeritler halinde kesilir. Kesilen kabuklardan 3 bardak ölçülür. Tencereye koyup üzerine şeker ve 3 bardak sıcak su eklenir. Ateş üzerindeyken şekerin erimesi için biraz karıştırılır.
-Kabuklar şeffaflaşıncaya kadar yavaş yavaş kaynatılır.
-Şurup koyu kıvama gelince ateşten alınır, portakal kabuklarını toz şekere buladıktan sonra fırın teli üzerinde kurutulur.

6 yorum:

  1. Kübracım portakal şekerlemesini pek severim ama nedense yapması zor geliyordu bana ama tarifi okuyunca pek de zor olmadığını gördüm. İnşallah kış bitmeden denemye fırsatım olur. Başsağlığı dileğin için teşekkür ederim canım. Babamı kaybedeli 7 hafta oldu. Alışmak çok zor. Öpüyorum canım seni.

    YanıtlaSil
  2. Beğendiğine sevindim, acınız çok taze Allah sabırlar versin..

    YanıtlaSil
  3. Bana da biraz aşamalı geldi ama, sonuca ulaşmak için katlanmak gerek, değil mi?

    YanıtlaSil
  4. Sonuç iyi olacaksa değer...

    YanıtlaSil
  5. çok leziz görünüyor.

    YanıtlaSil

Pazı Çorbası