23 Şubat 2010















Yöresel Otlar'dan,

Karadeniz'in yöresel otlarından Sakarca(Çiğdem), değişik otları denemeyi severim, ama buna bayılırım. Maalesef İstanbul'da bulamıyorum, bu da Ordu'dan geldi, hemen yaptım, resim çekene kadar kala kala iki dilim kaldı. Keşke tatmayanların şansı olsa da bir tatsa, anlatılmaz, yenilir...















Sakarca Mücveri

Malzemeler;

-2-3 demet sakarca
-2 adet yumurta
-3-4 yk. mısırunu
-3-4 yk. haşlanmış pirinç( ben evdeki pilavdan kullandım)
-Tuz, karabiber
-Sıvıyağ
















Yapılışı;

-İyice temizlediğimiz sakarcaları kaynar suya atıp 5-6 dak. haşlayalım
-Bir süzgeçe alalım
-Soğuduktan sonra iyice sıkıp bir kaba alalım
-İçine yumurta, un ve diğer malzemeleri katıp iyice karıştıralım
-Sıvıyağ ile yağlanmış genişce bir tavaya yayalım
-Omlet yapar gibi alt-üst ederek iki tarafını da kızartalım
-Biraz ılınınca servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Pazı Çorbası