23 Şubat 2010
Yöresel Otlar'dan,
Karadeniz'in yöresel otlarından Sakarca(Çiğdem), değişik otları denemeyi severim, ama buna bayılırım. Maalesef İstanbul'da bulamıyorum, bu da Ordu'dan geldi, hemen yaptım, resim çekene kadar kala kala iki dilim kaldı. Keşke tatmayanların şansı olsa da bir tatsa, anlatılmaz, yenilir...
Sakarca Mücveri
Malzemeler;
-2-3 demet sakarca
-2 adet yumurta
-3-4 yk. mısırunu
-3-4 yk. haşlanmış pirinç( ben evdeki pilavdan kullandım)
-Tuz, karabiber
-Sıvıyağ
Yapılışı;
-İyice temizlediğimiz sakarcaları kaynar suya atıp 5-6 dak. haşlayalım
-Bir süzgeçe alalım
-Soğuduktan sonra iyice sıkıp bir kaba alalım
-İçine yumurta, un ve diğer malzemeleri katıp iyice karıştıralım
-Sıvıyağ ile yağlanmış genişce bir tavaya yayalım
-Omlet yapar gibi alt-üst ederek iki tarafını da kızartalım
-Biraz ılınınca servis edelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Adı Belçika ama kendisi bizim yalancı tavuk göğsü resmen, sadece içinde salep var, ama hakkını vereyim, çok hafif, kolay, alttan alttan gele...
-
Güzel Bir Çorba,,, Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur... Terbiyeli Mercimek Çorbası Malzemeler; -2 su bardağı ...
-
Bir de Böyle Deneyin, Közlenmiş kırmızı biber ve tulum peyniri ikisini de çok severim, bir araya gelince daha da bir sevdim :)) Malze...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder