16 Şubat 2010















İki Çeşit Poğaça,

Artık poğaça yapacağım zaman bu iki tariften başkasını kullanmıyorum, çok beğendim. Teyzemin tarifleri biri mayalanıyor diğeri normal beklemeden hemen oluveriyor. En az iki gün taptaze kalıyor. Şimdi tarif zamanı,

Mayalı Hamurdan Poğaça

Malzemeler;

-2 bardak ılık su
-1 pk. yaş maya veya fırından alınan ekmek mayası
-5-6 kaşık şeker
-1,5 tatlı kaşığı tuz
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 yumurta (akı içine)
-1 kg. kadar un















Yapılışı;

-Ilık su, maya ve şekeri iyice karıştıralım
-Sonra diğer malzemeleri ekleyelim
-İster sade, ister peynirli, kıymalı vs.. iç malzemesi koyup şekillendirelim
-Üzerine yumurta sarısını sürelim
-Tepsiye dizip 10-15 dak. dinlendirelim
-180-185 derecede ısınmış fırında pişirelim.

















Peynirli Poğaça

Malzemeler;

-1 pk. yumuşak margarin
-2-3 yk. yoğurt
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1,5 tatlı kaşığı tuz
-1,5 tatlı kaşığı sirke
-2 yumurta (1 yumurta sarısı üzerine)
-Alabildiğince un















Yapılışı;

-Un hariç bütün malzemeleri karıştıralım
-Sonra unu ekleyip kulak memesi kıvamında hamur elde edelim
-Arasına istediğimiz iç malzemesi koyup şekillendirelim
-Üzerine yumurta sarısı sürelim
-180-185 derecede ısıtılmış fırında pişirelim
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanak Borani