Tam yaz yemeği, hafif, lezzetli, kolay ve çok şık, bence enginarın en keyifli hallerinden.
Bu yemeği denemenizi çok isterim, pişman olmayacaksınız.
Enginar Sıyırma
Malzemeler;
-2 adet orta boy enginar
-2 baş piyazlık doğranmış soğan
-6-7 yemek kaşığı pirinç (basmati çok yakışıyor)
-1 büyük boy limon
-1 tatlı kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı dolusu tuz
-1 kahve fincanı zeytinyağ
-3 sap taze soğan
-1/2 demet dereotu, nane karışımı
-1/2 limon kabuğu rendesi
Yapılışı;
-Enginarları yukarıdaki gibi incecik doğrayın
-Şeker, tuz, limon kabuk ve suyunu ekleyip hafifçe ovun
-Doğranmış soğanları pilav tenceresine alın, üzerine zeytinyağ ekleyin
-1-2 dakika çevirdikten sonra üzerine enginarları sosu ile boşaltıp yayın
-Üzerine 1 su bardağı su ekleyip orta ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirin
-Üzerine pirinçleri yayın ve 1 su bardağı su daha ekleyin ve pirinçler pişince altını kapatın
-Pirinçler diri ise az sıcak su ekleyip pişirebilirsiniz
-Doğranmış otları ekleyip karıştırın
-İyice dinlendirin, servis tabağına alıp biraz daha limon ve zeytinyağ gezdirip ılık veya soğuk servis edin
Afiyetle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder