Enginar, vişne, dolma, asma yağrağı, limon, sevdiğim herşey bir araya gelmiş ve ortaya çok güzel birşey çıkmış oldu.
Bu yemek geçen sene yapıldı ve koymak kısmet olmadı 😔
Benim enginarlarım bebek enginar, ben size 6-7 adet büyük boy enginara göre ölçü vereceğim.
Bu yemeğin tam zamanı, geç kalmayın bence...
Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Vişneli Enginar
Malzemeler;
-6-7 adet enginar
-20-25 adet asma yaprağı (sıcak suya sokup çıkardım)
-1 su bardağı vişne
-2 adet soğan
-1 su bardağı pirinç
-2 yemek kaşığı çam fıstığı
-2 yemek kaşığı yıkanmış kuş üzümü
-Yarımşar çay kaşığı karabiber, yenibahar, tarçın
-1 limon suyu, 1 dilimlenmiş limon
-1 çay kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı kuru nane
-1,5 çay kaşığı tuz
-1/2 çay bardağı zeytinyağ
-1,5 bardak sıcak su
Yapılışı;
-Yemeklik doğranmış soğanları ve fıstıkları orta ateşte sık sık karıştırarak bi 10 dakika karıştırın
-İyice yıkanmış pirinci ekleyin 3-4 dakika daha kavurun
-Kuş üzümünü, baharatları, limon suyunu, tuzu koyun
-Üzerine 1/2 bardak kadar sıcak su ekleyin, ağzını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin, yaklaşık 5-6 dakika sürüyor, sonra altını kapatın
-Enginarı kaplayacak kadar asma yağrağını yayın ve üzerine enginarı yerleştirin
-Çanaklara dolma içinden koyun, üzerine 2 adet vişne tanesi koyun ve sarın
-Hazırlanan enginar dolmalarını tencereye dizin ve üzerlerine limon dilimlerini, kalan vişne tanelerini yerleştirin
-Üzerine biraz yağ gezdirin, 1,5 bardak sıcak suyu ekleyin ve enginarlar yumuşayana kadar yaklaşık 45-50 dakika pişirin
-Enginarları çatalla kontrol edin ve altını kapatın
-Soğuyunca servis tabağına alın ve üzerine biraz zeytinyağı gezdirip servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder