5 Temmuz 2023

Asma Yaprağında Vişneli Enginar Dolması


Enginar, vişne, dolma, asma yağrağı, limon, sevdiğim herşey bir araya gelmiş ve ortaya çok güzel birşey çıkmış oldu.
Bu yemek geçen sene yapıldı ve koymak kısmet olmadı 😔
Benim enginarlarım bebek enginar, ben  size 6-7 adet büyük boy enginara göre ölçü vereceğim.
Bu yemeğin tam zamanı, geç kalmayın bence...
Afiyet olsun.



Zeytinyağlı Vişneli Enginar

Malzemeler;

-6-7 adet enginar
-20-25 adet asma yaprağı (sıcak suya sokup çıkardım)
-1 su bardağı vişne
-2 adet soğan
-1 su bardağı pirinç
-2 yemek kaşığı çam fıstığı
-2 yemek kaşığı yıkanmış kuş üzümü
-Yarımşar çay kaşığı karabiber, yenibahar, tarçın
-1 limon suyu, 1 dilimlenmiş limon
-1 çay kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı kuru nane
-1,5 çay kaşığı tuz
-1/2 çay bardağı zeytinyağ
-1,5 bardak sıcak su



Yapılışı;

-Yemeklik doğranmış soğanları ve fıstıkları orta ateşte sık sık karıştırarak bi 10 dakika karıştırın
-İyice yıkanmış pirinci ekleyin 3-4 dakika daha kavurun
-Kuş üzümünü, baharatları, limon suyunu, tuzu koyun
-Üzerine 1/2 bardak kadar sıcak su ekleyin, ağzını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin, yaklaşık 5-6 dakika sürüyor, sonra altını kapatın
-Enginarı kaplayacak kadar asma yağrağını yayın ve üzerine enginarı yerleştirin
-Çanaklara dolma içinden koyun, üzerine 2 adet vişne tanesi koyun ve sarın
-Hazırlanan enginar dolmalarını tencereye dizin ve üzerlerine limon dilimlerini, kalan vişne tanelerini yerleştirin
-Üzerine biraz yağ gezdirin, 1,5 bardak sıcak suyu ekleyin ve enginarlar yumuşayana kadar yaklaşık 45-50 dakika pişirin
-Enginarları çatalla kontrol edin ve altını kapatın
-Soğuyunca servis tabağına alın ve üzerine biraz zeytinyağı gezdirip servis edin.



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sinkonta