22 Ekim 2023

Kızarmış Balkabağı Salatası


Merhabalar, istemeden de olsa arayı çok açtım, yemek yapmak, paylaşmak içimden gelmiyor, mümkün olsa mutfağa bile girmeyeceğim, hiç bir sey eskisi gibi asla olmayacak biliyorum, çabalıyorum, sanırım biraz daha zamana ihtiyacım var.
Şimdi hazır yapmışken, Ege'de bir balık lokantasının tarifini, denedim, çok beğendim ve paylaşmak istedim.
Kızarmış balkabağından harika bir salata, meze ne derseniz artık, eminim yoğurtlusu da çok güzel olur.
Çok şık ve değişik bir meze oldu, çilingir sofrasına, özel bir akşam yemeğine, sevdiğiniz insanlarla sıcacık bir masaya çok yakışır.
Deneyin bence...
Bu arada ben son anda üzerine nar taneleri attım ve güzel oldu bence, o yüzdendir ki bazı resimlerde nar yok.
Afiyet olsun.


Kızarmış Balkabağı Salatası

Malzemeler;

-2 dilim ayıklanmış balkabağı
-2-3 yemek kaşığı un
-Kızartmak için sıvıyağ
-4 tane taze soğan
-7-8 sap maydanoz
-1 diş sarımsak
-Zeytin yağ, nar ekşisi, 1/4 limon suyu, tuz
-Ceviz içi veya badem içi 


Yapılışı;

-Kabakları yıkayın ve iyice kurulayın
-Kızdırılmış derin yağı hazırlayın (dikkat yağ yanmasın)
-İncecik dilimleyin ve una iyice bulayın, fazla unu eleyerek kızgın yağa atın ve yanmamasına dikkat ederek kızartın
-Kağıt havlu yaydığınız geniş bir tabağa alın ve üzerlerine tuz serpin (önemli; tuz kızardıktan sonra eklenecek)
-Diğer tarafta yıkanmış ve minik doğranmış yeşillikleri, dövülmüş sarımsağı, yağı, limonu, nar ekşisini (hepsi zevkinize göre eklenecek) geniş bir kasede karıştırın
-Ilınan kabakları ekleyin ve hırpalamadan karıştırın ve servis tabağına alın
-Üzerine kavrulmuş ceviz veya bademi serpiştirin, isteğe göre nar tanelerini ekleyip servis edin


Kızarmış kabakları sarımsaklı yoğurt ile de karıştırmak da bence çok güzel olacak...





 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sinkonta