15 Temmuz 2023

Limonlu Cheesecake


Ferah ve mayhoş limonlu sosu ile çok fresh bir cheesecake tarifi bırakıyorum aşağıya, sadece bir iki püf noktasına dikkat ederek harikalar yaratabilirsiniz.
Afiyetle...


Limonlu Cheesecake

Malzemeler;

Tabanı için
-2 paket eti burçak bisküvi
-2 yemek kaşığı tepeleme tereyağ

Ara katmanı için
-800 gr labne peynir
-200 ml krema
-2/3 su bardağı şeker (200ml bardak ile)
-3 adet büyük boy yumurta
-3 yemek kaşığı tepeleme nişasta veya un
-1 limon kabuğu rendesi

Sos için
-3 adet büyük boy yumurtanın sarısı
-2 adet büyük boy limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
-2/3 bardak şeker
-2 yemek kaşığı tereyağ



Yapılışı;

-Öncelikle ara katman için bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalı, bu çok önemli
-Fırınınızı 160 derecede ısıtın ve ısıya dayanıklı bir kap içinde sıcak su koyun fırın tabanına yerleştirin
-Tabanı için tereyağını eritin ve bisküvileri rondodan geçirin, ikisini çok iyi karıştırın
-Kelepçeli kalıbın (ben 26 cm lik kullandım) tabanına yağlı kağıt serin ve kelepçesini öyle takın
-Yağlı bisküvileri kalıba bastırarak iyice yayın, kalıbın kenarlarına da gelmesini sağlayın
-Kalıbı buzdolabına kaldırın
-Diğer tarafta labneyi karıştırma kabına alın suyunu koymamaya dikkat edin
-Şekerini ekleyin ve karıştırın ( ben çırpka teliyle yaptım, miksere bile gerek yok)
-Kremayı, unu( eleyerek) ve limon kabuklarını ekleyin ve karıştırın
-Yumurtaları teker teker ekleyip iyice karıştırın
-Karışımı kalıba dökmeden ben yapan mersini vardı bisküvilerin üzerine serpiştirdim, siz koymasanızda olur
-Karışımı kalıba boşaltın ve fırının alt kısmına yakın olacak şekilde fırın teline yerleştirin
-Yaklaşık 1 saat belki biraz daha fazla sürebilir kontrollü bir şekilde pişirin
-45-50 dakikadan sonra ara ara fırını açıp kalıbı hafif sallayın, şayet orta kısmı çok hafif sallanıyor ve diğer kısım sabitse pişmiş demektir
-Benimki 1 saatten biraz daha uzun sürede pişti, fırına göre süre değişiyor
-Fırını kapatın ve kapağını 5 dakika kadar açın daha sonra kalıbı fırından alın
-2-3 dakika sonra cheesecakein çatlamaması için kalıpla cheesecake arasını bir bıçakla dikkatlice dönün, yani cheesecake kalıptan ayrılsın
-Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın ve muhakkak 1 gece kalıpta dinlendirin
-Sos için, yumurta sarılarını dibi kalın küçük bir tencereye alıp iyice çırpın
-Şekeri, limon suyu ve kabuklarını ekleyip karıştırın
-Tereyağınıda koyup kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin, kaynamaya başlayınca altını kapatın
-Soğuyana kadar kabuk tutmaması için sık sık karıştırın
-Soğuyunca kapaklı bir kaba koyup dolaba kaldırın, ertesi gün cheesecakein üzerine koymadan mikserle iyice çırpın
-Cheesecake ile sosu birleştirin, dolapta biraz bekletip servis edin
Afiyet olsun


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sinkonta