Ben bu tabağın yanına buz gibi iki dilim karpuz da ekledim tam bir yaz sofrası oldu.
Erişte olarak Bim'in Ekmecik marka eriştesini kullanıyorum, tavsiye ederim.
Malzemeler;
-1 pk Erişte
-1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
-2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz, karabiber
- Yağları tencereye alın ve biraz ısıtın
- Eriştenin yarısını boşaltın 3-4 dakika kavurun
-Kalan erişteyi ekleyin ve renk alana kadar kavurun, tuzunu karabiberini ekleyin
-Yağın oranını siz kendi zevkinize göre ayarlayın, erişteyi ben biraz yağlı severim😉
-İstediğiniz renge gelince üzerini bir parmak gececek kadar sıcak su ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin
-Altını kapattıktan 3-4 dakika sonra hırpalamadan karıştırın
-Peyniri, maydanozu doğrayın, servis yaparken eriştenin üzerine serpeleyin varsa biraz da iri doğranmış ceviz ekleyin, afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder