Girit kabağı olarak da bilinen minik kabaklarla çok hafif, zeytinyağlı, fesleğenli bir kabak yemeği yaptım. Ege yöresine ait bir yemek, yaz sıcaklarında çok da ideal...
Zeytinyağlı Girit Kabağı
Malzemeler;
-1/2 kg minik kabak
-7-8 dal taze soğan veya 1 baş kuru soğan
-6 diş sarımsak
-1/2 çay bardağı zeytinyağ
-Yarım demet kadar fesleğen, dereotu karışımı veya hangisi varsa
-Tuz, 1 çay kaşığı toz şeker(koymasanızda olur)
-1/2 çay bardağı su
Yapılışı;
-Kabakların üzerini çatalla çizin ve yıkayın
-Sarımsakları incecik doğrayın
-Tencereye yağı koyun üzerine kabakları yerleştirin
-3-4 dakika ara ara sallayarak kabakları yağda bi çevirin
-Üzerine doğranmış soğan ve sarımsağı, şekeri, tuzu koyup suyunu verin
-Kabaklar yumuşayıp suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin
-Üzerine doğranmış otları atın ve altını kapatın
-İyice soğuyunca alt üst edip servis tabağına alın
-Üzerine isterseniz dereotu veya fesleğen yaprakları serpiştirip biraz zeytinyağ gezdirin ve servis edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder