19 Temmuz 2022

Zeytinyağlı Girit Kabağı


Girit kabağı olarak da bilinen minik kabaklarla çok hafif, zeytinyağlı, fesleğenli bir kabak yemeği yaptım. Ege yöresine ait bir yemek, yaz sıcaklarında çok da ideal...

Zeytinyağlı Girit Kabağı

Malzemeler;

-1/2 kg minik kabak
-7-8 dal taze soğan veya 1 baş kuru soğan
-6 diş sarımsak
-1/2 çay bardağı zeytinyağ
-Yarım demet kadar fesleğen, dereotu karışımı veya hangisi varsa
-Tuz, 1 çay kaşığı toz şeker(koymasanızda olur)
-1/2 çay bardağı su


Yapılışı;

-Kabakların üzerini çatalla çizin ve yıkayın
-Sarımsakları incecik doğrayın
-Tencereye yağı koyun üzerine kabakları yerleştirin
-3-4 dakika ara ara sallayarak kabakları yağda bi çevirin
-Üzerine doğranmış soğan ve sarımsağı, şekeri, tuzu koyup suyunu verin
-Kabaklar yumuşayıp suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin
-Üzerine doğranmış otları atın ve altını kapatın
-İyice soğuyunca alt üst edip servis tabağına alın
-Üzerine isterseniz dereotu veya fesleğen yaprakları serpiştirip biraz zeytinyağ gezdirin ve servis edin


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sinkonta