11 Temmuz 2022

Trileçe


İyi Bayramlar.., sağlıkla, huzurla nicelerine inşAllah🙋
 

Trileçe

Malzemeler;

-6 yumurta
-1 su bardağı şeker (bardak ölçüsü 250 ml)
-1,5 su bardağı un
-1 pk kabartma tozu
-1 pk vanilya
Sütlü sos;
-4 su bardağı süt
-1 çay bardağı şeker (bardak ölçüsü 125ml)
-1 kutu krema (200ml)
Üzeri için;
-1 poşet toz krem şanti
-1 su bardağı süt
Karamel için;
-1 çay bardağı toz şeker
-2 yemek kaşığı dolusu tereyağ
-1 pk krema (200ml)


Yapılışı;

-Sütlü sos malzemelerini bir tencerede karıştırıp ısıtalım, altını kapatıp soğuması için bir kenara alalım
-Yumurta sarıları ile beyazını ayıralım
-Beyazları traş köpüğü gibi olana kadar mikserle iyice çırpalım
-Yumurta sarılarını şeker ile iyice çırpalım
-Yumurta beyazı ile sarılarını yavaşça birbirine spatula yardımı ile karıştıralım
-Unu,  kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyelim, spatula ile alttan üste doğru yumurtayı söndürmeden usul usul karıştıralım
-Yağlı kağıt serili büyük kare borcama boşaltalım
-160 derecede önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirelim
-Krem şanti ile sütü iyice çırpalım ve buzdolabında bekletelim
-Pişen keki kalıptan çıkartıp ters çevirelim, kağıdını üzerinden alalım, soğuyunca ters çevrilmiş haliyle kalıba geri koyalım
-Üzerine kürdanla delikler açıp sütlü sos ile her tarafını iyice ıslatalım
-Krem şantiyi üzerine yayayarak sürelim, buzdolabına kaldıralım
-Sos tenceresine karamel için şekeri boşaltalım, kontrollü olarak şekeri yakmadan kısık ateşte eritelim
-Üzerine tereyağı ekleyip karıştıralım, sonra kremayı dikkatlice ekleyelim, homojen bir kıvam olunca altını kapatalım
-İyice ılınınca tatlının üzerine gezdirelim, biz biraz acele ettiğimiz için sıcağı ile alttaki krem şanti biraz yukarı çıktı ve kendi kendini süsledi
-Bir gece dolapta bekletip daha sonra  servis edelim
Afiyetle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sinkonta