Çok sevdiğimiz, favori pilavlardan biridir Özbek pilavı.
İyi pişmiş eti, tane tane pirinçleri ve bol tereyağı ile çok lezzetlidir. Yanında zeytinyağlı güzel bir barbunya pilaki, domates, bol yeşilliklerle yapılmış salata ve ev yoğurdu, çok yakıştılar birbirlerine.
O zaman Özbek pilavını ben nasıl yapıyormuşum bi bakın bakalım.
Afiyet olsun
Özbek Pilavı
Malzemeler;
-2 su bardağı pirinç (200 ml bardak ile)
-350-400 gr kadar kuşbaşı et
-1 büyük baş soğan
-2 adet havuç
-3 su bardağı et suyu veya su
-Karabiber, tuz
-2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
-2 yemek kaşığı dolusu tereyağ
Yapılışı;
-Öncelikle pirinci tuzlu sıcak suda en az 1 saat bekletin, daha sonra nişastası bitene kadar soğuk suyun altında yıkayın ve süzgeçe alın
-Pilavı yapacağınız tencereyi biraz ısıtın ve küçük doğranmış etleri içine atın, 2-3 dakika orta ateşte çevirin, içine biraz zeytinyağ ekleyip kısık ateşe alın, et suyunu salıp çekecek ama hala yumuşamadıysa biraz su takviyesi ile et yumuşayana kadar pişirin
-Başka bir tencerede 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ ve biraz tuz ile pirinci 4-5 dakika karıştıra karıştıra kavurun (aslında kavrulmuyor ama ben daha lezzetli ve tane tane olsun diye kavuruyorum)
-Kavrulan etlere yemeklik doğranmış soğanı ve doğradığınız havuçları ekleyip 2-3 dakika kavurun
-Tereyağını, tuzunu ve istediğiniz kadar karabiberini ekleyip karıştırın
-Üzerine kavrulan pirinci yayın ama karıştırmayın
-Sıcak suyunu verin ve kısık ateşte 25-30 dakika suyunu iyice çekene kadar pişirin
-Altını kapatın, en az 15 dakika demlendikten sonra hırpalamadan karıştırın ve servis yapın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder