Arpa şehriye pirinç pilavının içinde veya çorbada hep arka planda kalır ama ikisinin de lezzetine zirve yaptırır, ben pilavı onsuz düşünemem. Şimdi başrol onun, domatesle uyumu çok iyi, tarifi aşağıya bırakıyorum, denemediyseniz hadi bir de arpa şehriyeden pilav yapın, afiyetle...
Arpa Şehriye Pilavı
Malzemeler;
-1 su bardağı arpa şehriye (300 ml bardak ile ölçtüm)
-3 adet domatesin rendesi
-1 diş dövülmüş sarımsak
-5-6 yemek kaşığı zeytinyağ
-yarım çay kaşığı köri
-Tuz
Yapılışı;
-Rendelenen domates ve sarımsağı 2 yemek kaşığı zeytinyağ ile biraz pişirin, çiğ kokusu gidene kadar kaynamaya başlayınca 6-7 dakika yeterli
-Diğer tarafta pilavı yapacağınız tencereye 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ ile arpa şehriyeyi biraz kavurun, rengi biraz dönene kadar
-Pişen domatese 1 su bardağı su, tuz ve köriyi ekleyin, karıştırın
-Kavrulan arpa şehriyenin içine domatesli sosu boşaltın ve suyunu çekip altı biraz tutana kadar kısık ateşte pişirin,
-Altını kapatın ve hırpalamadan pilavı karıştırın, 10 dakika kadar demlendikten sonra servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder