2 Ocak 2022

Köpoğlu


Patlıcan, yoğurt, sarımsak hepsini çok severim, dolayısıyla bu mezeye de bayılırım. Biraz yağlı oluyor ama, olsun...eminim herkesin yaptığı bir meze, ben nasıl yapıyorum püf noktalarıyla sizinle paylaşmak istedim. 
Bu arada 2022 hepimize güzel gelsin, iyi gelsin, huzurla, sağlıkla,bereketle gelsin inşallah...


Köpoğlu

Malzemeler;

-3 adet patlıcan
-4 çarliston veya köy biberi
-2 adet domates rendesi
-1 tatlı kaşığı domates salçası
-1 çay kaşığı şeker
-4 diş sarımsak
-6 yemek kaşığı dolusu süzme yoğurt
-Sıvıyağ (zeytin yağ kullanıyorum), tuz, kırmızı pul biber


 Yapılışı;

-Patlıcanları tamamen soyun, kabuk kalmayacak, baş parmağınız büyüklüğünde doyrayın ve tuzlu suda bekletin
-Aynı şekilde biberleride doğrayın, çekirdekleri de kalsın çıkarmayın
-Kuruladığınız patlıcan ve biberleri kızdın bol yağda kızartın
-Peçete üstüne almadan direkt tabağa alın
-Diğer tarafta salça ile 2-3 yemek kaşığı kadar yağı tavada çevirin, salça iyice açılsın
-Domates rendesi ve bir diş sarımsağı, pul biber, tuzu, şekeri ekleyin biraz pişirin, domates suyunu çeksin salça ile birleşsin
-Kalan sarınsakları iyice dövün yoğurt ve biraz tuz ile iyice karıştırın
-Servis tabağının altına yoğurdu yayın, üzerine kızarmış patlıcanı, onun üzerine biberleri ve en üste sosu yayın
-Birkaç yerinden kaşıkla alttan üste çevirin ki iyice renklensin
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sinkonta