12 Ocak 2022

Zeytinyağlı Yer Elması



Zeytinyağlı yer elması, ben nasıl yapıyormuşum bi bakın bence...



Zeytinyağlı Yer Elması

Malzemeler;

-1/2 kg yer elması
-4-5 sap taze soğan
-1 sap taze sarımsak veya 2 diş sarımsak
-1 adet havuç
-1 limon suyu
-1 limonun ince rendelenmiş kabuğu
-5-6 sap dereotu
-Tuz, zeytinyağ


 Yapılışı;

-Elmaları ayıklayıp doğrayın ve limonlu suda bekletin
-Yeşillikleri yıkayıp iri doğrayın
-4-5 yemek kaşığı zeytinyağına önce doğradığınız soğan ve sarımsağı atıp ocağa alın ve 1 dakika çevirin
-Doğranmış havucu atın yine 1-2 dakika çevirin
-Elmaları, limon kabuğu ve suyunu, tuzu atıp karıştırın
-Üzerine 1/2 çay bardağı sıcak su ekleyip kapağı kapatın
-Elmalar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin
-Elmalar pişmeden suyunu çekerse azar azar sıcak su ekleyebilirsiniz
-Ocaktan almadan dereotunu üzerine yayın ve altını kapatın
-Ilınınca üzerine biraz zeytinyağ ve limon gezdirirseniz daha lezzetli olur
Afiyetle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanak Borani