En basitinden un helvası, ani tatlı krizleri için ideal, hemencecik yapın ve yiyin. Ertesi güne kalsa bile asla sertleşmeyen pamuk gibi yumuş yumuş bir helva, afiyetle..
Un Helvası
Malzemeler;
-1 su bardağı un (205ml bardak ile ölçtüm)
-75 gr tereyağ
-1/2 çay bardağı zeytinyağ (ajda bardak değil, daha küçük)
-Bir avuç dolusu ceviz, iri dövülmüş (isteğe bağlı)
Şerbeti için
-1+1/3 su bardağı şeker
-1,5 bardak su
Yapılışı;
-Şeker ile suyu (oda sıcaklığında) şeker eriyene kadar karıştırın
-Yağları tencereye alın ve eriyen yağa unu, cevizi ekleyin ve sütlü kahve rengi oluncaya kadar kısık ateşte kavurun
-Rengi istediğiniz gibi olunca tencereyi kenara alın ve 1 dakika kadar bekletip şerbetini verin, aman dikkat sıçramasın
-Tekrar ocağa alın ve karıştırmaya devam
-Kaynamaya başlayıp kıvamı koyulaşınca 1-2 dakika kadar daha karıştırıp altını kaptın
-10-15 dakika dinlendirip ister ılık ister soğuk servis edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder