24 Haziran 2020

Kabak Çiçeği Dolması



Off çok severim bu dolmayı, çok lezzetli, çok şık, çok renkli harika bir şey, bu çiçekler ender bulunur bizim civarda, eşim bulmuş ve almış. Tek zorluğu alınca hemen yapmanız gerek ertesi güne kalırsa çiçekler kapanıyor, benim gibi üşenip ertesi güne bırakırsanız çiçekleri doldurmanız hiç kolay olmaz. Bulursanız hiç kaçırmayın derim...


Kabak Çiçeği Dolması

Malzemeler;

-20-25 adet kabak çiçeği
-1 su bardağı pirinç
-2 baş soğan
-1/2 demet dereotu
-3-4 sap taze nane
-1 tatlı kaşığı şeker
-1 limon suyu
-1/2 çay kaşığı tarçın
-1/2 çay kaşığı yenibahar
-1 çay bardağı zeytinyağ, tuz
İsterseniz fıstık ve kuş üzümü koyabilirsiniz (ben koymadım)
Domates rendesi koyabilirsiniz (ben koymadım)


Yapılışı;

-Çiçeklerin saplarını kesin, 2-3 dakika sirkeli suda bekletip durulayın, içindeki tohumunu almayı unutmayın  ve süzgeçte bekletin
-Soğanı yemeklik doğrayın, şekeri, tuzu ekleyin ve zeytinyağında  2-3 dakika kavurun
-Yıkadığınız pirinci ekleyin ve 3-4 dakika daha karıştırarak kavurun
-Doğranmış otları, limonu ve baharatları ekleyip 1-2 dakika daha karıştırıp üzerine yarım su bardağı sıcak su ekleyin
-Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin ve altını kapatın
-İç harcı ılınınca çiçeklerin içine doldurun ve yapraklarını kapatın, tencereye dizin
-Üzerine biraz zeytinyağ gezdirin, bir iki dilim limon koyun ve üzerini geçmeyecek kadar yaklaşık yarım bardaktan biraz fazla olabilir su ekleyin
-Üzerlerine bir tabak kapatın ve kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişirin, 
-Bir gece beklemesi şiddetle tavsiye olunur ama imkanınız yoksa 3-4 saat dolapta dinlendirin
-Ve limonsuz asla servis etmeyin, afiyetle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Çullama Köfte