Malzemeler;
-4 adet kalınca kemer patlıcan (bostan patlıcanı varsa daha da iyi olur, o zaman 2-3 adet yeter)
-5 adet iri domates
-1 küçük soğan
-3 diş dövülmüş sarımsak
-1 yemek kaşığı un
-1 tatlı kaşığı biber salçası (ben 2 kaşık kendi yaptığım biber sosu kullandım)
-1 tatlı kaşığı domates salçası (ben koymadım)
-3 yemek kaşığı zeytinyağ, ayrıca patlıcanlara sürmek için zeytinyağ
-Karabiber, tuz, 1 çay kaşığı şeker (orijinalinde yok)
-3-4 sap fesleğen (yoktu ben reyhan kullandım)
-150-200 gr kadar rende İzmir tulumu
-Patlıcanları alacalı soyup halka dilimleyin ve 15-20 dakika bol tuzlu suda bekletin
-Tepsiye fırın kağıdı yerleştirin ve patlıcanların suyunu sıkıp tepsiye dizin
-Patlıcanların üzerine fırça ile zeytinyağ sürün ve 220 derecede ısıtılmış fırında yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin
-Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağında biraz çevirin
-Domatesleri soyup doğrayın
-Unu ve sarımsağı soğana ekleyip 1-2 dakika çevirin
-Domatesleri ekleyin, salçaları, karabiberi ve tuzunu da ekleyin (ben tuz koymadım çünkü peynirin tuzu yeterli geldi)
-Yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin
-Doğranmış fesleğeni ekleyip altını kapatın
-Borcama 2 yemek kaşığı sostan yayın ve 1 sıra patlıcan dizin
-Üzerine sosun yarısını yayın, peyniri rendeleyin ve yarısını sosun üzerine serpiştirin
-Tekrar patlıcan, sos ve peynir yayın ve 200 derecede önceden ısınmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin
-Fırından çıktıktan 10-15 dakika sonra servis edin
Afiyetle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder