26 Mayıs 2019

Supangle


 Orijinal supangle tarifi denedim, hani o pastanede yediklerimizden, instagramdan takip ettiğim happyfoodss'a ait bir tarif, evde kalmış kekleri değerlendirmek için de gayet güzel bir tarif, bundan sonra kalan kekler derin dondurucuya... bence deneyin, sonuç çok başarılı oldu.


Supangle

Malzemeler;

-1 lt süt
-2 yemek kaşığı kakao
-3 yemek kaşığı tepeleme un
-6 yemek kaşığı şeker
-2 yemek kaşığı tereyağ
-2 yumurta sarısı
-1 pk (80gr) bitter çikolata
-Kek dilimleri
-200 ml buzlu su  (suyun içinde buz parçaları olacak o kadar soğuk yani)


Yapılışı;

-Tereyağ, çikolata ve su hariç diğer malzemeleri iyice karıştırıp muhallebi kıvamını alana kadar pişirelim
-1-2 dak. kaynattıktan sonra altını kapatıp çikolata ve tereyağını ekleyip 2-3 dak. kadar iyice çırpalım
-Bu arada kaplarınızın dibine kek parçalarını yerleştirelim
-Muhallebinin içine soğuk buzlu suyu döküp kaşıkla iyice kıvam alana kadar karıştıralım
-Sonra kaplara paylaştıralım
-2-3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edelim
-Süslemesi size kalmış, afiyetle...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sinkonta