26 Mayıs 2019
Supangle
Orijinal supangle tarifi denedim, hani o pastanede yediklerimizden, instagramdan takip ettiğim happyfoodss'a ait bir tarif, evde kalmış kekleri değerlendirmek için de gayet güzel bir tarif, bundan sonra kalan kekler derin dondurucuya... bence deneyin, sonuç çok başarılı oldu.
Supangle
Malzemeler;
-1 lt süt
-2 yemek kaşığı kakao
-3 yemek kaşığı tepeleme un
-6 yemek kaşığı şeker
-2 yemek kaşığı tereyağ
-2 yumurta sarısı
-1 pk (80gr) bitter çikolata
-Kek dilimleri
-200 ml buzlu su (suyun içinde buz parçaları olacak o kadar soğuk yani)
Yapılışı;
-Tereyağ, çikolata ve su hariç diğer malzemeleri iyice karıştırıp muhallebi kıvamını alana kadar pişirelim
-1-2 dak. kaynattıktan sonra altını kapatıp çikolata ve tereyağını ekleyip 2-3 dak. kadar iyice çırpalım
-Bu arada kaplarınızın dibine kek parçalarını yerleştirelim
-Muhallebinin içine soğuk buzlu suyu döküp kaşıkla iyice kıvam alana kadar karıştıralım
-Sonra kaplara paylaştıralım
-2-3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edelim
-Süslemesi size kalmış, afiyetle...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Adı Belçika ama kendisi bizim yalancı tavuk göğsü resmen, sadece içinde salep var, ama hakkını vereyim, çok hafif, kolay, alttan alttan gele...
-
Güzel Bir Çorba,,, Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur... Terbiyeli Mercimek Çorbası Malzemeler; -2 su bardağı ...
-
Selam herkese, arayı açtım bu ara biliyorum, ne yapayım hiç keyfim yok, gücüm yok, tadım yok, tuzum yok, neşem yok, hevesim yok, sanırım bir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder