24 Mayıs 2019

Patlıcanlı Haydari


Haydariyi çok severim ve çok sık yaparım, köz patlıcanı da çok severim, ikisini birleştirince de çok sevdim, güzel oldu yani, eminim siz de çok beğeneceksiniz, bir de söylemeden geçemeyeceğim bence köz patlıcana ateş değmeli, ateşin isin kokusu içine sinmeli yani kısaca ben patlıcanı fırında közlemem, ocak üstünde közlerim, biraz uğraştırır ama sonuç mükemmel olur, gerisi size kalmış, afiyetle

 Patlıcanlı Haydari

Malzemeler;

-2 adet közlenmiş patlıcan
-Yaklaşık 100 gr kadar beyaz peynir
-6-7 yemek kaşığı süzme yoğurt
-1 küçük diş sarımsak
-Kuru nane, zeytinyağ, kırmızı toz biber, karabiber

Yapılışı;

-Peyniri ve patlıcanı ezelim 
-Yoğurdunu ekleyip karıştıralım
-1 tutam karabiber, istediğimiz kadar kuru nane koyup karıştıralım
-Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağ gezdirelim
-Bir tutam da kırmızı toz biber serpip servis edelim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanak Borani