24 Mayıs 2019
Patlıcanlı Haydari
Haydariyi çok severim ve çok sık yaparım, köz patlıcanı da çok severim, ikisini birleştirince de çok sevdim, güzel oldu yani, eminim siz de çok beğeneceksiniz, bir de söylemeden geçemeyeceğim bence köz patlıcana ateş değmeli, ateşin isin kokusu içine sinmeli yani kısaca ben patlıcanı fırında közlemem, ocak üstünde közlerim, biraz uğraştırır ama sonuç mükemmel olur, gerisi size kalmış, afiyetle
Patlıcanlı Haydari
Malzemeler;
-2 adet közlenmiş patlıcan
-Yaklaşık 100 gr kadar beyaz peynir
-6-7 yemek kaşığı süzme yoğurt
-1 küçük diş sarımsak
-Kuru nane, zeytinyağ, kırmızı toz biber, karabiber
Yapılışı;
-Peyniri ve patlıcanı ezelim
-Yoğurdunu ekleyip karıştıralım
-1 tutam karabiber, istediğimiz kadar kuru nane koyup karıştıralım
-Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağ gezdirelim
-Bir tutam da kırmızı toz biber serpip servis edelim
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Adı Belçika ama kendisi bizim yalancı tavuk göğsü resmen, sadece içinde salep var, ama hakkını vereyim, çok hafif, kolay, alttan alttan gele...
-
Güzel Bir Çorba,,, Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur... Terbiyeli Mercimek Çorbası Malzemeler; -2 su bardağı ...
-
Selam herkese, arayı açtım bu ara biliyorum, ne yapayım hiç keyfim yok, gücüm yok, tadım yok, tuzum yok, neşem yok, hevesim yok, sanırım bir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder