16 Mayıs 2019

Zeytinyağlı Barbunya


 Mis gibi taze barbunya çıktı, ben barbunyayı nasıl pişiriyorum paylaşayım dedim, kızlara da gün gelir lazım olur, afiyetle...

Zeytinyağlı Barbunya

Malzemeler;

-750 gr kabuklu barbunya
-3 adet kuru soğan
-3 adet rende domates
-4 diş sarımsak
-1 tatlı kaşığı şeker
-10-15 sap maydanoz
-Tuz, zeytinyağ, 1 çay bardağı kadar sıcak su

Yapılışı;

-Barbunyaları ayıklayıp yıkayalım
-Soğanları yemeklik doğrayıp bol zeytinyağı ile çevirelim
-İri doğranmış sarımsakları ve şekeri ekleyip karıştıralım
-Barbunyaları katıp biraz karıştıralım
-Domates rendesini, tuzu ve suyunu ekleyip son kez karıştırdıktan sonra doğranmış maydanozları üzerine serpiştirelim ve kapağını kapatalım
-Barbunya yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirelim, pişirme kısmı barbunyanın cinsine de bağlı, bazen koyduğunuz suyu çekmeden barbunya yumuşar bazen de tam tersi olur , bu yüzden suyu kontrollü eklemenizde fayda var
-Soğuduktan sonra servis tabağına alın ve üzerine biraz zeytinyağ gezdirelim, maydanoz ile süsleyip servis edebilirsiniz


1 yorum:

Çullama Köfte