20 Temmuz 2015

Trileçe

 Trileçe Tatlısı,

Tek kelime "Enfes"...

Tarif için İnstagramdan takip ettiğim Kamile Hanımın Kızları'na teşekkürler, ben şerbetinde biraz değişiklik yaptım ama sonuç çok başarılı oldu.

Trileçe

Malzemeler;

-6 adet yumurta
-8 yemek kaşığı şeker
-12 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. vanilya
-2 pk. kabatrtma tozu
-1/2 çay bardağı ılık su
Şerbeti
-4 su bardağı süt
-1 su bardağı süt tozu
-2 pk. krema (400ml)
-1,5 bardaktan 1 parmak eksik şeker
Karamel
-1,5 pk. krema (300ml)
-1,5 su bardağı toz şeker
-1 yemek kaşığı tereyağ


Yapılışı;

-Öncelikle un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek bir kapta karıştıralım
-Yumurta ile şekeri 6-7 dak. köpürene kadar iyice çırpalım
-Suyu ekleyip spatula ile yavaşça karıştıralım
-Unlu karışımı azar azar diğer karışıma ekleyip spatula ile karıştıralım
-Yağlanmış dikdörtgen kalıba boşaltalım
-170 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim
-Şerbeti için bütün malzemeleri karıştıralım
-Tepsiyi fırından alıp üzerine kürdanla delikler açalım ki şerbeti iyi çeksin
-Fırından çıktıkdan 2-3 dak. sonra şerbetini dökelim
-Karameli için şekeri yayvan çelik bir tencereye dökelim
-Kısık ateşte yanmaması için ara ara tencereyi sallayalım
-Eridikten sonra kremayı ekleyelim, şeker sertleşip daha sonra krema ısındıkça eriyecek merak etmeyin
-Şeker eridikten sonra tereyağını ekleyip karıştıralım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine karamelini yayalım
-Soğuduktan sonra dolapta 2-3 saat dinlendirip servis edelim


1 yorum:

Sinkonta