Trileçe Tatlısı,
Tek kelime "Enfes"...
Tarif için İnstagramdan takip ettiğim Kamile Hanımın Kızları'na teşekkürler, ben şerbetinde biraz değişiklik yaptım ama sonuç çok başarılı oldu.
Trileçe
Malzemeler;
-6 adet yumurta
-8 yemek kaşığı şeker
-12 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. vanilya
-2 pk. kabatrtma tozu
-1/2 çay bardağı ılık su
Şerbeti
-4 su bardağı süt
-1 su bardağı süt tozu
-2 pk. krema (400ml)
-1,5 bardaktan 1 parmak eksik şeker
Karamel
-1,5 pk. krema (300ml)
-1,5 su bardağı toz şeker
-1 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı;
-Öncelikle un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek bir kapta karıştıralım
-Yumurta ile şekeri 6-7 dak. köpürene kadar iyice çırpalım
-Suyu ekleyip spatula ile yavaşça karıştıralım
-Unlu karışımı azar azar diğer karışıma ekleyip spatula ile karıştıralım
-Yağlanmış dikdörtgen kalıba boşaltalım
-170 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim
-Şerbeti için bütün malzemeleri karıştıralım
-Tepsiyi fırından alıp üzerine kürdanla delikler açalım ki şerbeti iyi çeksin
-Fırından çıktıkdan 2-3 dak. sonra şerbetini dökelim
-Karameli için şekeri yayvan çelik bir tencereye dökelim
-Kısık ateşte yanmaması için ara ara tencereyi sallayalım
-Eridikten sonra kremayı ekleyelim, şeker sertleşip daha sonra krema ısındıkça eriyecek merak etmeyin
-Şeker eridikten sonra tereyağını ekleyip karıştıralım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine karamelini yayalım
-Soğuduktan sonra dolapta 2-3 saat dinlendirip servis edelim
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Adı Belçika ama kendisi bizim yalancı tavuk göğsü resmen, sadece içinde salep var, ama hakkını vereyim, çok hafif, kolay, alttan alttan gele...
-
Güzel Bir Çorba,,, Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur... Terbiyeli Mercimek Çorbası Malzemeler; -2 su bardağı ...
-
Selam herkese, arayı açtım bu ara biliyorum, ne yapayım hiç keyfim yok, gücüm yok, tadım yok, tuzum yok, neşem yok, hevesim yok, sanırım bir...
iyi bir site.
YanıtlaSil