9 Temmuz 2015

Kıbrıs Tatlısı

 Bu Tatlı Süper Bir Şey,,,

Şerbetli tatlılarda favorilerim arasına girdi diyebilirim, deneyin bence...

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;

- 4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı galeta unu
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
 Şerbet;
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 1 lt. süt
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. krem şanti
-1 pk. vanilya



Yapılışı;

-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutalım
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye boşaltalım (Tepsim dikdörtgen borcam kadar)
-180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 1-2 dak. sonra soğuk şerbet dökelim
-Krema için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırıp muhallebi pişirelim
-Muhallebi pişinde altı kapatalım krem şantiyi toz haliyle ekleyip mikserle 5 dak. çırpalım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine kremayı yayalım
-Buzdolabında 2-3 saat dinlendirelim, arzu ettiğimiz gibi süsleyip servis edelim afiyetle.

4 yorum:

  1. Selam öncelikle şunu diyeyim siteniz harika tarifleriniz mükemmel.Bu tarifide deneyeceyim harika olucağına eminim.Teşekkürler

    YanıtlayınSil
  2. Deneyeceğim güzel görünüyor. Ellerinize sağlık

    YanıtlayınSil
  3. Tarifiniz birebir ve gerçekten muhteşemmm bir lezzet emeğinize ve bilginize sağlık iyiki paylaşmışsınız her seferinde tadına doyamadığım vazgeçilmez favorilerilerimden biri oldu tesekkurler

    YanıtlayınSil

Çullama Köfte