6 Temmuz 2015

İmam Bayıldı


 Bilgisayarım bozuk, o yüzdendir ki bloğumu güncelleyemiyorum, bu da demek oluyor ki benim tarifler birikecek ve fırsat buldukça bloğa eklenecek :(
  İmambayıldı yapmıştım, hep söylüyorum ya bu blog kızlar için hazırlanıyor diye, "annem imam bayıldıyı nasıl yapıyordu" demesinler açıp baksınlar...

İmam Bayıldı

Malzemeler;

-1 kg minik patlıcan (veya kemer patlıcanları 2'ye bölün)
-2-3 büyük baş soğan (ay şeklinde doğranmış)
-2-3 diş minik doğranmış sarımsak
-2-3 adet küp doğranmış domates
-1/2 demet maydanoz
-1 tatlı kaşığı domates salçası
-2 adet kesme şeker
-Tuz, zeytinyağ ve kızartmak için ayçiçek yağı


Yapılışı;

-Patlıcanları alacalı soyup 15 dak. limonlu tuzlu suda bekletelim
-Kızgın ve bol yağda çok karartmadan kızartalım ve kağıt peçetenin üzerinde bekletelim
-Diğer tarafta soğan ve sarımsakları zeytinyağda 1-2 dak. çevirelim
-Domates, salça, şeker ve tuzu ekleyip domatesler hafif ölene kadar çevirelim
-Daha sonra doğranmış maydanozu ekleyip altını kapatalım
-Ilınınca karınlarını açtığımız patlıcanların içine bolca dolduralım ve yayvan bir tencereye yerleştirelim
-Üzerine çok az zeytinyağ gezdirip 1/2 bardak su ekleyelim
-Ocakta kaynamaya başlayınca 15-20 dak. kısık ateşte pişirip altını kapatalım
-"Bir gece beklerse daha lezzetli oluyor" notu ile soğuk servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sinkonta