22 Ağustos 2015

Kremalı Tavuk

Ramazandan Kalma Bir Tarif,,

Tatiller, gezmeler bitti, işe de adapte olduk, kış hazırlıklarına da başladık, reçeller, domatesler, soslar vs..., biraz da blogla ilginelim artık, ramazandan kalma uydurma bir tavuk yemeği, uydurma ama çok beğenildi ve tekrar yapıldı...

Kremalı Tavuk

Malzemeler;

-750 gr kuşbaşı tavuk kalça
-1 demet taze soğan
-1 adet kapya biber
-1 diş sarımsak
-1 pk. krema (200ml)
-Tuz, karabiber, biraz köri
-3 adet patates
-Patatesi kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı;

-Kızgın teflon tencereye tavukları atıp harlı ateşte kendi yağıyla renkleri dönene kadar çevirelim
-Doğranmış taze soğan, sarımsak ve biberi ekleyip  sebzeler yumuşayana kadar karıştıralım
-Daha sonra baharatları ve kremayı ekleyelim 
-5-6 dak. daha pişirelim, bu arada şeritler halinde doğranmış patatesleri kızartalım
-Kızaran patatesleri de ekleyip 2-3 dak. sonra altını kapatalım.


 

1 yorum:

Ispanak Borani