4 Kasım 2014

Fındıklı-Tarçınlı Kurabiyeler

 Eskilerden,

Bu kurabiye tarifini eski tarif defterimden buldum, çok beğendiğim bir kurabiyedir, mazisi 23 yıla dayanıyor, o kadar eski yani :)) 

Fındıklı-Tarçınlı Kurabiye

Malzemeler;

-1 pk. tereyağ (oda sıcaklığında)
-3 yemek kaşığı şeker
-3 su bardağı un
-1 su bardağı çekilmiş fındık (bulgur iriliğinde)
Üzeri için
-2 yemek kaşığı tarçın
-1/3 bardak pudra şekeri

Yapılışı;

-Tereyağ ile şekeri iyice karıştıralım
-Unu azar azar ekleyerek karışıma yedirelim
-Daha sonra fındıkları ekleyip hamuru fazla hırpalamadan yoğuralım
-P.şekeri ile tarçını geniş bir kapta karıştıralım
-Hamurdan küçük toplar yapıp bu karışıma bulayalım
-Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim
-170 derecede 20-25 dak. pişirelim (rengi dönmemeli)

1 yorum:

  1. 20 seneli bir tarif diyorsunuz ama 20 sene sonra bile gündemde olabilir, malzemeler süper bir kere. Çok anlamıyorum ama kurabiyede en önemli unsur pişirme süresi galiba. Birkaç kere denedim hep bu noktada başarısız oldum.

    YanıtlaSil

Ispanak Borani