30 Kasım 2014
Dereotlu Arpa Şehriye Pilavı
Dereotunu Çok Severim,
Annemin tarifiyle yaptığım bir pilav, dereotunu seviyorsanız eminim bu pilavı da seveceksiniz.
Dereotlu Arpa Şehriye Pilavı
Malzemeler;
-2 su bardağı arpa şehriye
-1 baş soğan
-1 adet havuç
-1 demet dereotu
-Tereyağ, sıvıyağ
-Tuz, karabiber
-1 adet kesme şeker
-3 su bardağı sıcak su
Yapılışı;
-Tereyağ ve sıvıyağ karışımında yemeklik doğranmış soğanları soteliyoruz
-Arpa şehriyeyi ekleyip 1-2 dak. kavuruyoruz
-Uzun rendelenmiş havuçları ekleyip karıştırıyoruz
-3 su bardağı sıcak su, tuz, karabiber ve şekeri de katıp karıştırdıktan sonra kızık ateşte pişiriyoruz
-Suyunu iyice çektikten sonra doğranmış dereotlarını katıp altını kapatıyoruz
-5-10 dak demlendikten sonra karıştırıp servis ediyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Adı Belçika ama kendisi bizim yalancı tavuk göğsü resmen, sadece içinde salep var, ama hakkını vereyim, çok hafif, kolay, alttan alttan gele...
-
Güzel Bir Çorba,,, Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur... Terbiyeli Mercimek Çorbası Malzemeler; -2 su bardağı ...
-
Selam herkese, arayı açtım bu ara biliyorum, ne yapayım hiç keyfim yok, gücüm yok, tadım yok, tuzum yok, neşem yok, hevesim yok, sanırım bir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder