10 Ağustos 2011





















Zeytinyağlı Barbunya,,

Yaptığım herşeyi eklemek istiyorum aslında ama olmuyor, vakit yok. Bu blog ileride kızlarıma tarif defteri gibi olacak bu yüzden yaptığım en basit yemekleri bile burada görebilirsiniz. "Annem bu yemeği niye koymamış" demesinler...
Kuzularım herşey sizin için :D


Zeytinyağlı Barbunya

Malzemeler:


-1kg taze barbunya
-1 baş soğan
-3-4 adet domates
-2 diş sarımsak
-2 adet kesme şeker
-Tuz, zeytinyağ, maydanoz
-(Patates ve havuç da eklenebilir ama ben böyle seviyorum)

Yapılışı:

-Barbunyaları ayıklayıp 15 dak. kadar haşlayalım
-Süzgeçe alıp bekletelim
-Soğanı ve sarımsağı doğrayıp biraz kavuralım
-Kabukları soyulmuş domatesleri küp doğrayıp ekleyelim
-Barbunyaları koyup üzerini geçmeyecek şekilde sıcak su ekleyelim
-Şeker ve tuzunu da koyup koyup barbunyarı çok yumuşamadan altını kapatalım
-Üzerine bol maydanoz serpip soğuk servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanak Borani