16 Ağustos 2011

Bulgur Pilavı






















Farklı Sunumla Bulgur Pilavı,

Bir arkadaşımın tarifi ile yaptım bu pilavı, oruçlu olunca her duyduğumu yapmaya çalışıyorum. Tadı diğerlerinden çok farklı değil ama görüntüsü hoş, yerken ağıza gelen kavrulmuş soğan tadı çok güzel, afiyetle...

Bulgur Pilavı (Kavrulmuş Soğanla)

Malzemeler;


-1 su bardağı pilavlık bulgur
-2-3 adet rendelenmiş domates
-1 yk tereyağ
-1,5 su bardağı sıcak su
-2 büyük baş soğan (piyazlık doğranmış)
-2-3 yk. zeytinyağ
-Tuz, pul biber

Yapılışı;

-Rende domatesleri tereyağ ile 10 dak. kadar pişirelim
-İçine yıkanmış bulguru, sıcak suyu ve tuzu ekleyip kısık ateşte pişirelim
-Soğanları zeytinyağ ile kavuralım
-İçine pul biber ve biraz tuz ekleyip altını kapatalım
-Servis sırasında pilavı soğanla süsleyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanak Borani