10 Mart 2010
Beklediğim Gibi Olmadı,,
Buğday çorbası uzun zamandır aklımdaydı, bir türlü deneyememiştim. Derin dondurucuda salata için sakladığım haşlanmış buğdayımdan kullandım. Çok beklediğim gibi olmadı, aman muhakkak yapın diyemeyeceğim....
Buğday Çorbası
Malzemeler;
-1 su bardağı önceden ıslatılmış buğday
-5-6 bardak su
-1,5 yk. un
-3-4 yk. yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1/2 limon
-2 yk. tereyağ
-nane,tuz
Yapılışı;
-Buğdaylara suyu koyup yumuşayana kadar haşlayalım
-Diğer tarafta un, yoğurt, yumurta sarısı, tuz ve limon suyunu iyice çırpalım
-Kaynayan çorbanın suyundan azar azar alarak unlu karışıma karıştıralım, dikkat yumurta ve yoğurt kesilmesin
-Karıştırma işlemi başarı ile tamamlanınca 10-15 dak. kısık ateşte kaynatalım
-Yağı başka bir kapta eritelim, içine naneyi atıp altını kapatalım
-Kaynayan çorbaya ekleyelim ve 1-2 dak.sonra altını kapatalım..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Adı Belçika ama kendisi bizim yalancı tavuk göğsü resmen, sadece içinde salep var, ama hakkını vereyim, çok hafif, kolay, alttan alttan gele...
-
Güzel Bir Çorba,,, Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur... Terbiyeli Mercimek Çorbası Malzemeler; -2 su bardağı ...
-
Selam herkese, arayı açtım bu ara biliyorum, ne yapayım hiç keyfim yok, gücüm yok, tadım yok, tuzum yok, neşem yok, hevesim yok, sanırım bir...
Bu çorbayı ya salçalı ve soğanlı veya yoğurtlu,yağsız ve soğuk olarak tüketmek en güzeli,elinize sağlık.
YanıtlaSilKübracım bu çorbaya biz ayran aşı deriz.Çok sevmemenin nedenini anlayabiliyorum.Çorbayı limon koymadan yapmayı denemelisin.Naçizane tavsiyem yoğur miktarını arttır hatta süzme yoğurt kullan.Yumurta sarısı yerine yumurtanın tamamını kır.Un,yumurta ve yoğurdun içine suyu yavaş yavaş ekleyerek çırp.Ocakta tek yöne olmak üzere karıştırarak pişir.Tuzunu kaynadıktan sonra atarsan kesilmez.Kaynadıktan sonra buğdayını ekle.Biraz da haşlanmış nohut atarsan çok güzel olur.
YanıtlaSil