Kandilde yapıp bir türlü sizlerle paylaşamadığım, çok hafif ve lezzetli bir helva tarifi veriyorum şimdi, kaydetmenizi tavsiye ederim. Afiyetle
Unlu İrmik Helvası
Malzemeler;
Şerbeti için
-2 su bardağı şeker (250ml'lik bardak ölçüsü)
-1 su bardağı su
-3 su bardağı süt
Helva için
-1 çay bardağı sıvıyağ (125 ml bardak)
-125 gr tereyağ
-2 su bardağı irmik
-1/2 su bardağı un
1/2 çay bardağı üzüm pekmezi
Yapılışı;
-Önce şerbeti yapalım, şeker, su ve sütü ısınana kadar ocakta karıştıralım ve şeker eriyince altını kapatıp kenara alalım
-Yağları tencereye alıp kısık ateşte tereyağı eritelim
-Unu ve irmiği ekleyip kısık ateşte sürekli tahta kaşıkla karıştırarak renk alana kadar iyice kavuralım, yaklaşık 20-25 dakika altın sarısı olana kadar
-Sonra şerbetini verelim ve karıştırmaya devam ederim, şerbetini çekip kıvam alınca kaşığı çıkarıp spatula ile karıştırmaya devam edelim
-İyice şerbetini çekince pekmezi ekleyip altını kapatalım ve karıştırmaya devam edelim
-İyice karışınca kapağını kapatıp 15 dalika dinlendirelim
-Servis etmeden önce iyice karıştıralım, şekillendirip istediğimiz gibi süsleyip servis edelim
Afiyetle
Tarif için Alev Türken'e teşekkürler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder