Börekitas, Sefarad mutfağına ait bir poğaça, çok severim, poğaça ile börek arası bir lezzet, ben en basit haliyle, peynirli iç harç ile yaptım. Köz patlıcanlı-eski kaşarlı, patatesli-peynirli iç harç ile yapabilirsiniz, fırından çıkınca biraz dinlendirin ve sıcak sıcak servis edin, afiyetle.
Börekitas
Malzemeler;
-2 kahve fincanı sıvıyağ
-1 kahve fincanı su
-1 çay kaşığı tuz
-1,5 su bardağı kadar un (kontrollü ekleyin)
İç harç;
-200 gr kadar beyaz peynir
-1 yumurta sarısı (üzeri için)
Yapılışı;
-Bir kabın içine su, tuz ve yağı alıp karıştıralım
-Unu kontrollü olarak ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim
-Hamuru 20 dakika dinlendirelim
-Tezgahı hafif unlayarak hamuru yarım santim kalınlığında merdane ile açalım
-Bir bardakla düzgün yuvarlaklar keselim ve iç harcımızı koyup poğaça şeklinde kapatalım
-Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim
-Üzerine yumurta sarısı sürelim ve üzerilerine kaşar peyniri veya beyaz peynir rendesi serpelim
-180 derecede ısıtılmış fırında renk alana kadar pişirelim,(yaklaşık yarım saat kadar)
Afiyetle
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder