Selam herkese, değişik bir karnabahar tarifi vereceğim şimdi sizlere, karnabahar sevmeyenler bile eminim beğenecek, elmalı, yoğurtlu sosu ile çok hafif ve lezzetli, deneyeceklere afiyet olsun.
Elmalı Karnabahar Salatası
Malzemeler;
-1/2 kg karnabahar
-2-3 yemek kaşığı mısır unu
-4-5 yemek kaşığı yoğurt
-2 adet yeşil elma
-1 tatlı kaşığı köri
-1 avuç dolusu kavrulmuş fındık,ceviz ve yer fıstığı karışımı (ben fındık, ceviz kullandım)
-Tuz, zeytinyağ
-2-3 sap dereotu
Yapılışı;
-Önce karnabaharı çiçeklerine ayırıp haşlayalım ( biraz diri kalsınlar)
-Fırını 200 derecede ısıtalım
-Haşlanan karnabaharı süzelim, ılınınca içine biraz tuz eklediğimiz mısır ununa bulayalım ve fanlı fırında hafif kızarana kadar fırınlayalım
-Diğer tarafta yoğurt ile köriyi iyice karıştıralım
-Elmaları kabukları ile rendeleyip ekleyelim
-Kavrulmuş kuruyemişleri irice dövüp ekleyelim
-Biraz tuz, biraz zeytinyağ ekleyip iyice karıştıralım
-Fırından çıkan karnabaharları servis tabağına alalım, ılınınca üzerine yoğurtlu sosu yayalım
-En üste doğranmış dereotunu ve 2-3 yemek kaşığı kadar zeytinyağını gezdirip servis edelim
Baharat, tuz ve yağ oranlarını kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz
Afiyetle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder