Acısı, ekşisi ve bol salçalı sosu ile çok iyi hem de çokk, tarif canım Solmaz ablamın, tarifi püf noktaları ile paylaştı benimle, ilk denemede süper oldu, deneyin derim.
Fellah Köftesi
Malzemeler;
Köftesi için (4-5 kişilik)
-1 su bardağı köftelik bulgur (250 ml bardak ile)
-1/2 su bardağı irmik
-1 su bardağı kadar un
-1 su bardağı kadar oda sıcaklığında su
-Tuz
Sos için;
-2 diş dövülmüş sarımsak
-1 yemek kaşığı biber salçası
-1 yemek kaşığı domates salçası
-1/2 su bardağı kadar domates püresi (ben yazın hazırladıklarımdan kullandım)
-1 limon suyu
-Zeytinyağ (1/2 çay bardağından biraz fazla kullandım)
-1 tatlı kaşığı nane
-1 çay kaşığı karabiber
-1 çay kaşığı acı pul biber
Yapılışı;
-Bulgura suyu ekleyip karıştıralım ve irmiğini, tuzunu koyalım
-Unu yavaş yavaş ekleyelim
-Hamur orta sert ve dağılmadan kolayca yuvarlanan bir kıvama gelince tamamdır
-Misket kadar toplar yapıp, serçe parmağımızla ortasına hafif bastırarak şekillendirelim
-Ben akşamdan yapıp dolaba koydum
-Sos için önce rendelenmiş sarımsağı yağda biraz çevirip önce salçaları sonra diğer malzemeleri ekleyelim
-3-4 dakika pişirelim
-Büyükçe bir tencerede bol su kaynatalım içine biraz tuz ve yarım limon sıkalım
-Kaynayan suya köfteleri atıp yarım saat kadar haşlayalım, köfteler haşlanırken dağılıyorsa bir yerlerde yanlışınız var demektir
-Haşlanan köfteleri sıcak sosun içine koyup hırpalamadan karıştıralım
-Servis tabağına alalım ve üzerine bol maydanoz serpip servis edelim.
Afiyetle
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder