24 Aralık 2022

Cevizpare Tatlısı


Çok kolay bir tatlı yaptım, çok da güzel olmuştu, Cevizpare...
Afiyetle



Cevizpare Tatlısı

Malzemeler;

-150 gr oda sıcaklığında tereyağ
-1 çay bardağı irmik (125ml bardak ölçüsü))
-1 çay bardağı pudra şekeri
-2 yumurta (birinin sarısını üzeri için ayırın)
-1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
-3-3,5 bardak kadar un (kontrollü eklenecek)
-1 pk vanilya
-1 pk kabartma tozu
Şerbet;
-3,5 su bardağı şeker (200ml bardak ölçüsü)
-3,5 su bardağı su 
-4-5 damla limon suyu
-Üzeri için ceviz parçaları


Yapılışı;

-Önce şerbeti yapın, şeker ile suyu 5-6 dakika kaynatıp altını kapatın, 4-5 damla limon suyu ekleyin ve soğutun
-Hamur için un hariç bütün malzemeleri karıştırın daha sonra kontrollü olarak unu ekleyin
-Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın
-Hamurlardan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın, yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı sürün
-Cevizleri resimdeki gibi batırın
-Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar 30-35 dakika pişirin
-Fırından aldıktan sonra 2-3 dakika bekleyin, yağlı kağıdı alın ve soğuk şerbeti üzerlerine gezdirin
-Şerbeti çekmesi için 3-4 saat bekleyin ve servis edin
Afiyetle.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sinkonta