Tarif çok severek takip ettiğim Müjgan Yurtseven' e ait, ellerinize sağlık, teşekkürler tarif için😍
Muska Böreği
Malzemeler;
-3 yufka
-250-300 gr kadar beyaz peynir
-5-6 dal maydanoz
-1 tatlı kaşığı tereyağ
Sos için
-75 gr tereyağ
-3 adet yumurta,
-2 su bardağı süt
-Kıyılmış maydanoz ile ezdiğiniz peyniri karıştırın
-Yufkaları 3 parmak genişliğinde şeritler halinde kesin
-Şeritlerin ucuna peynirden koyup muska şeklinde sarın, ben boş zamanlarda sarıp derin dondurucuda saklıyorum
-Kelepçeli kalıba pişirme kağıdı koyun
-Kalıbın içine görseldeki gibi börekleri dizin
-Sos için yağı eritin, hafif ılınınca diğer malzemeleri ekleyin ve iyice çırpın
-Sosu böreklerin üzerine gezdirin, 1-2 saat dolapta dinlendirin, bir gece beklerse daha iyi olur
-İsterseniz üzerine susam serpip 180 derecede ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin
-Ilınınca servis edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder