7 Mart 2022

Kereviz Kapama


Kereviz kapama yaptım, sizde yapın, çok beğeneceğinize eminim, az malzeme çok lezzet, afiyetle...


Kereviz Kapama

Malzemeler;

-1 büyük kereviz
-2 baş soğan
-2 diş sarımsak
-2 adet portakal suyu
-1 adet limon suyu ve kabuğu rendesi
-Tuz, 1/2 çay bardağından fazla zeytin yağ , kereviz yaprakları (yoksa maydanoz ve dereotu olur)


Yapılışı;

-Kerevizi ayıklayıp yarım ay şeklinde doğrayın ve limonlu suda bekletin
-Soğanları piyazlık doğrayın
-Yayvan tencereye yağı, soğanı ve doğranmış sarımsakları koyun, orta ateşte sık sık karıştırarak iyice kavurun, ben sanırın bi 10 dakika kavurdum
-Kerevizi üzerine dizin
-Portakal suyu, limon suyu ve 1/2 çay bardağı suyu ekleyin
-Tuzunu verin, doğranmış yaprakları serpiştirin, kısık ateşte kerevizler yumuşayana kadar pişirin, suyunu çeksin ve hatta hafif dibini de tutturursanız lezzet tavan yapar
-Üzerine limon kabuğu rendesini serpin ve altını kapatın, üzerine biraz zeytinyağ gezdirin
-İyice soğuyunca servis edin, bir gece beklerse daha iyi olur
Afiyetle

 

2 yorum:

Sinkonta