1 Ocak 2021

Pave De Chocolate


Herkese çok mutlu, sağlıklı, eğlenceli ve huzurlu bir yıl diliyorum. 2021 güzelliklerle gelsin inşallah👐
Şimdi sıra tatlı tarifinde, çok hafif, bekledikçe güzelleşen, tiramisunun çikolatalı hali, yapın bence beğeneceğinizi düşünüyorum. Afiyetle...


Pave De Chocolate (Brezilya'dan)

Malzemeler;

-1 lt süt
-1 su bardağından 2 parmak eksik şeker (bardak ölçüsü 200 ml)
-1 su bardağı un
-1 pk vanilya
-1 pk krema (200ml)
-100 gr beyaz çikolata
-1 pk kedidili bisküvi (20-22 adet)
-1 tepeleme yemek kaşığı kakao
Sos için;
-1 pk krema
-1 pk bitter çikolata (80gr)



Yapılışı;

-Tencereye şeker ile unu alıp karıştırın, sonra sütü ekleyin ve karıştırın (önce un ile şekeri karıştırıp sonra sütü eklerseniz topaklanma olmaz)
-Muhallebi olana kadar karıştırarak  pişirin,  1-2 dakika kaynatıp altını kapatın
-Vanilyayı ve beyaz çikolatayı ekleyip karıştırın
-İlk sıcağı çıkınca kremayı ekleyin ve mikserle 2-3 dakika iyice çırpın, ılınması için ara ara karıştırarak bekletin
-Kakaoyu 1,5 bardak ılık su veya süt ile karıştırın
-Bisküvileri kakaolu sos ile ıslatıp kalıbınıza bir sıra dizin
-Üzerine muhallebinin yarısını yayın
-Kalan bisküvileri de soslayıp dizin ve kalan muhallebiyi üzerine yayın, dolaba kaldırın
-Kremayı ısıtın ocaktan alın ve bitter çikolatayı içine atıp karıştırarak eritin
-Tatlının üzerine sosu yayın ve mümkünse 1 gece veya en az 3-4 saat dolapta dinlendirip servis edin


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanak Borani