8 Aralık 2020

Pazı Borani


Kabağa küçük bi'ara verip pazıya geçiyorum, yani gelecek tarif yine kabaklı olacak, balkabağı sevmeyen yemeyen varsa bir şekilde yedireceğim, niyetim bu 😁
Pazıyı soğanlı yoğurtlu herkes yapıyor eminim, şimdi ufak dokunuşlarla daha lezzetli, daha şık, çok iyi bir pazı yapacağız, afiyet olsun.


Pazı Borani

Malzemeler;

-1 demet temizlenmiş, ufak doğranmış pazı (saplarını koymazsanız daha iyi olur)
-1 adet rendelenmiş havuç
-1 adet orta boy yemeklik doğranmış soğan
-1 su bardağı yoğurt ( sulu kısmını koymayın)
-1 diş sarımsak
-4-5 adet cevizin içi
-1 çay kaşığı pul biber
-Tuz, zeytinyağ
-Çay kaşığının ucu ile köri (olmasa da olur)


Yapılışı;

-Soğanı ve havuçu 3-4 yemek kaşığı zeytinyağında 3-4 dakika çevirin
-Pazıları suyunu sıkarak ekleyin, biraz tuz serpin ve kapağını kapatmadan orta ateşte suyunu iyice çekene kadar pişirin
-Sarımsağı dövün tuz ve yoğurtla karıştırın
-Ilınan pazıya yoğurdu ekleyin karıştırın (yoğurttan 1 kaşık ayırdım, süslemek için kullandım)
-2-3 yemek kaşığı yağı yakmadan kızdırın, iri dövülmüş ceviz ile 1 dakika kadar çevirin
-Biber ve köri ekleyip altını kapatın
-Servis tabağına pazıyı yayın, üzerine ayırdığınız yoğurdu yayın ve en üste cevizli yağı dökün
Afiyetle...

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Çullama Köfte