Helvacılar ikiye ayrılır, irmikçiler ve uncular diye 😂😂 ben irmikçiyim, irmik helvasını ılık ılık bol tarçın ile çok severim,hele yanında bir de dondurma varsaaa 😍 ama şimdi size un helvası tarifi vericem, bol cevizli, tereyağlı ve çok lezzetli, akşam ani tatlı krizleri için süper...
Cevizli Un Helvası
Malzemeler;
-2 su bardağı un
-125 gr tereyağ
-1 su bardağından 2 parmak kadar eksik sıvı yağ
-1 su bardağı iri doğranmış ceviz
Şerbet için
-1 su bardağı su
-1,5 su bardağı süt
-1+2/3 su bardağı şeker
-1 pk vanilya
Yapılışı;
-Önce şerbeti hazırlayalım
-Bütün malzemeleri bir tencerede şeker eriyene kadar ısıtalım, şeker eridimi tamam, kaynamasın
-Başka tencerede tereyağı eritip sıvıyağı ve unu ekleyelim, kısık ateşte yaklaşık 40-45 dak. kadar karıştırarak kavuralım, sütlü kahve rengini alınca cevizini ekleyelim, 2-3 dak daha kavuralım
-Tencereyi bir kenara alalım ve şerbetini yavaş yavaş verelim, sıçrayacak dikkat edin yanmayın
-Tekrar ateşin üzerine alıp karıştırmaya devam edelim, koyulaşınca altını kapatalım
-Üzerine temiz bir peçete koyup kapağını kapatalım, buharı üzerine damlamasın
-5 dak kadar demlendirip istediğiniz gibi şekillendirelim, ben dondurma kaşığı ile yaptım
-Üzerine arzuya göre tarçın serpip servis edelim
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Adı Belçika ama kendisi bizim yalancı tavuk göğsü resmen, sadece içinde salep var, ama hakkını vereyim, çok hafif, kolay, alttan alttan gele...
-
Güzel Bir Çorba,,, Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur... Terbiyeli Mercimek Çorbası Malzemeler; -2 su bardağı ...
-
Selam herkese, arayı açtım bu ara biliyorum, ne yapayım hiç keyfim yok, gücüm yok, tadım yok, tuzum yok, neşem yok, hevesim yok, sanırım bir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder