20 Ekim 2019

Cevizli Un Helvası

 Helvacılar ikiye ayrılır, irmikçiler ve uncular diye 😂😂 ben irmikçiyim, irmik helvasını ılık ılık bol tarçın ile çok severim,hele yanında bir de dondurma varsaaa 😍 ama şimdi size un helvası tarifi vericem, bol cevizli, tereyağlı ve çok lezzetli, akşam ani tatlı krizleri için süper...


Cevizli Un Helvası

Malzemeler;

-2 su bardağı un
-125 gr tereyağ
-1 su bardağından 2 parmak kadar eksik sıvı yağ
-1 su bardağı iri doğranmış ceviz
Şerbet için
-1 su bardağı su
-1,5 su bardağı süt
-1+2/3 su bardağı şeker
-1 pk vanilya


Yapılışı;

-Önce şerbeti hazırlayalım
-Bütün malzemeleri bir tencerede şeker eriyene kadar ısıtalım, şeker eridimi tamam, kaynamasın
-Başka tencerede tereyağı eritip sıvıyağı ve unu ekleyelim, kısık ateşte yaklaşık 40-45 dak. kadar karıştırarak kavuralım, sütlü kahve rengini alınca cevizini ekleyelim, 2-3 dak daha kavuralım
-Tencereyi bir kenara alalım ve şerbetini yavaş yavaş verelim, sıçrayacak dikkat edin yanmayın
-Tekrar ateşin üzerine alıp karıştırmaya devam edelim, koyulaşınca altını kapatalım
-Üzerine temiz bir peçete koyup kapağını kapatalım, buharı üzerine damlamasın 
-5 dak kadar demlendirip istediğiniz gibi şekillendirelim, ben dondurma kaşığı ile yaptım
-Üzerine arzuya göre tarçın serpip servis edelim


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sinkonta