8 Ekim 2019

Anjelik Soslu Cheesecake



Nevrişimde toplandık bu gün, sevdiklerimizle, ailemizin büyükleri ile güzel bir gün geçirdik. Bir anı daha koyduk bir kenara, Allah başımızdan eksik etmesin, çok kıymetliler çokk..
Kahvenin yanına tabii ki benden beklendiği gibi cheesecake yaptım, farklı soslarla sunmak her seferinde farklı bir cheesecake yeniyormuş hissi veriyor, oysa sadece çok küçük dokunuşlar ve dediğim gibi farklı soslar, bu seferki erik marmelatlı, tarifi yazalım o zaman...


Anjelik Soslu Cheesecake

Malzemeler;

-800 gr labne
-200 ml krema
-3 yumurta
-3 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
-1/2 su bardağı şeker (100 gr)
-1 pk beyaz çikolata (80gr)
-1 pk eti burçak
-1 pk eti kakaolu bisküvi
-50 gr tereyağ (eritilmiş)
-1/2 su bardağı damla çikolata
-1 su bardağı erik marmelatı 

 Yapılışı;

-Öncelikle marmelatı nasıl yaptığımı yazayım, 
1/2 kg anjelik erik kullandım, çekirdeklerini çıkardım ve üzerine 2/3 su bardağı kadar şeker ekledim ve kısık ateşte pişirdim, koyulaşıp kıvam alınca 1/4 limon suyu ekledim ve rondodan geçirdim, daha sonra tel süzgeçten, işte bu kadar, siz evde farklı soslarınız varsa kullanın tabii ki
-Ön hazırlık olarak tel süzgeçe iki kat kağıt havlu serip labneyi içine boşaltıyorum, 2-3 saat kadar süzüyorum
-Malzemeler oda sıcaklığında olmalı, ıslak malzemeleri önceden dolaptan çıkartıyorum
-Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt yayıyorum
-Bisküvileri rondodan geçiriyorum ve tereyağını ekleyip iyice karıştırıyorum, daha sonra kalıba boşaltıp iyice bastırarak yayıyorum üzerine damla çikolataları serpip dolaba kaldırıyorum
-Fırını 180 derecede ısıtıyorum, fırının içine taban kısmına bir borcam içinde sıcak su koyuyorum ki cheesecake de çatlama olmasın, ortamın nemli olması gerekiyor
-Labne ile şekeri iyice çırpıyorum
-Daha sonra yumurtaları teker teker ekleyip az az çırpıyorum
-Sonra nişastayı ve kremayı ekleyip yine az çırpıyorum
-En son benmari erittiğim çikolatayı ekleyip kalıba boşaltıyorum
-180 derecede 20 dakika pişiriyorum, daha sonra fırını 160 dereceye indirip yaklaşık 25-30 dakika daha pişiriyorum, 40 dakikadan sonra bence kontrollü pişirin, ara ara kalıbı hafif sallayın kenarlar sabit ortası hafif sallanıyorsa olmuş demektir, bazıları fırında soğutuyor ben dışarı alıyorum ve 1-2 dakika sonra kenarlarını bir bıçak yardımı kalıptan usul usul zedelemeden ayırıyorum çatlamasın diye
-Oda sıcaklığına geldiğinde dolapta bir gece bekletiyorum, sabah sosunu döküyorum ve servise yakın kalıptan çıkarıyorum, afiyet olsun.

-

1 yorum:

Sinkonta